
Opskrift på røsti med rogn
Vi elsker stenbiderrogn hjemme hos os. Kombinationen af de letsaltede rogn, rødløg og creme fraiche er altid et sikkert hit.
Her har jeg erstattet den klassiske bund blinis med hjemmelavede kartoffel røsti.
Jeg synes at rogn er dejlig alsidig og i den korte forårssæson er det bare med at nyde dem. Er du til andre udgaver, så kan jeg anbefale disse af mine andre opskrifter her på siden:
Ristet rugbrød med avocado og stenbiderrogn
Blomkålssuppe med stenbiderrogn

Røsti med rogn
Ingredienser
Rösti i ovn
- 600 gram Kartofler
- 1 stk. Løg
- 1 stk. Æg
- Salt og Peber
- Olie smagsneutral
Stenbider hapser
- 100 gram Stenbiderrogn renset og saltet
- 0.5 stk. Rødløg findhakket
- 1.5 deciliter Creme Fraiche 38 %
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og pil løget og riv dem groft på et rivejern. Pres væden ud af kartoflerne og læg den i en skål sammen med revne løg. Slå ægget ud i skålen og krydr med salt og peber. Lav 12 små flade røsti på en bageplade med bagepapir (brug evt. en cylinder til at forme med). Pres godt til, så røstien er fast. Dryp lidt olie på hver røsti. Bag i 30 minutter i varmluft ovn ved 200 grader celsius - køl af! Afpynt med rigelige mængder stenbiderrogn, cremefraiche 38 % og finthakket rødløg.