Opskrift på rødbedehummus
Smuk og dejlig opskrift på hummus – lavet med rødbeder.
Den er flot at se på og let at bruge som et mellemmåltid eller snack sammen med f.eks. rugbrød eller snacks.
Vi har opskriften fra bogen: “Antiinflammatorisk kost for begyndere“, skrevet af Elizabeth Nebelong. Hun skriver følgende tip til opskriften:
“Hummussen smager skønt tilsat lidt hakket mynte. Den holder sig fint på køl i tre dage.”

Rødbedehummus
Ingredients
- 0.5 stk. Citron øko
- 150 gram Rødbede
- 100 gram Kikærter kogte
- 2 spsk. Vand koldt
- 1 tsk. Æblecidereddike
- 1 tsk. Olie
- Salt og Peber
Instructions
- Skyl og riv skallen af den halve citron fint. Skrub rødbeden grundigt og kog den tildækket med vand for lav varme 1 times tid, til den er mør. Lad den afkøle lidt, eventuelt overhældt med koldt vand. Flå så den kogte rødbede og kør den på foodprocessoren eller minihakkeren med alle øvrige ingredienser til en cremet hummus.