
Opskrift på rød pastasalat med chorizo og grønt
Her får I en af de måske skønneste pastasalater jeg kender – perfekt til forårs – og sommermenuen. Den er smækfyldt af smag og mæthedsfornemmelse og så er den enkel og hurtig at lave. Den kan gå som et måltid i sig selv, som tilbehør til kød eller måske som en del af en buffet
Salaten er lavet af grov pasta vendt i rød pesto, tilsat sprød krydret chorizo, friske ærter, feldsalat, cremet salatost og knasende salte peanuts. Mums for en kombi!
Du kan bruge lige det grønt du synes, tage noget fra eller føje mere til, fx kunne avocado, agurk eller spinat også være godt i. Chorizoen kan erstattes af krydret, stegt kylling eller sprødstegt bacon. Det er altså en salat med mange muligheder så længe det bærende element; pestopastaen er en del af ingredienslisten – det gør det altså så godt i nærmest hvilket som helst mix. Kaster du dig ud i denne salat, så selv den tjeneste at putte peanuts i, det giver altså lige det sidste pift.

Rød pastasalat med chorizo og grønt
Ingredienser
- 300 gram Pasta grov
- 2 spsk Rød pesto
- 100 gram Chorizo i skiver
- 75 gram Salat fx feldsalat, spinat eller et mix
- 200 gram Cherrytomater
- 150 gram Ærter friskbælgede
- 100 gram feta
- 2 håndfuld Peanuts
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisningerne og lad den afkøle. Vend den derefter i pestoen.
- Skær chorizo i mindre stykker og steg det på panden 3-4 minutter, til de bliver sprøde. Vend chorizoen i pastaen.
- Skær tomater i kvarte og vend i pastaen sammen med ærterne og fetaen.
- Til sidst vendes salaten forsigtigt i.
- Anret i skål eller på fad og top med peanuts. Servér