
Dejlig og lækker frokost: Ristet rugbrød serveret med en dejlig avocadomousse og smilende æg.
Udover at retten er fyldt med gode smage, så indeholder den også en masse sundt fedt.
Opskriften stammer fra bogen: “Sundt fedt“.

Ristet rugbrød med avocado, æg og purløg
Ingredienser
- 2 skiver Rugbrød Med fede kerne
- 0.5 stk. Avocado
- Citron
- Havsalt
- 1 stk. Æg
- 1 bundt Purløg
Sådan gør du
- Rist brødet og lad det afkøle på en rist.
- Mos avocadokødet med en gaffel.
- Skal du bruge en større portion, så gør det i en foodprocessor eller i en blender.
- Eller brug blenderen her, hvis du har en lille en af slagsen.
- Mos med citronsaft og smag til med salt.
- Peber skal du servere til.
- Kog ægget smilende i 7 minutter.
- Skyl og pak purløg ind i køkkenrulle. Skær eller klip det tæt.
- Anret rugbrød, smurt med avocadomousse, top med halve æg og purløg.
Noter
Næringsindhold pr. person:
∙ Energi: 332 kcal
∙ Protein: 12,1 g
∙ Fedt: 15,5 g
∙ Kulhydrat: 41 g
∙ Kostfibre: 9 g
Om forfatteren
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Sundt fedt", hvorfra denne opskrift stammer:
Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link.