x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Risalamande Kage

LOTTE WEBER | 18. december 2017

Vil du overraske gæsterne med andet end en klassisk risalamande?

Her er en perfekt opskrift, på en risalamandekage, på en kikse bund af digestive.

Risalamande med kirsebærsovs
Risalamande med kirsebærsauce. Er der noget mere magisk end kirsebærsauce, hvor der stadig er bare lidt konsistens i kirsebærrene...!??
Læs opskriften her
Risalamande

Risalamande Kage

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 1 Portioner
Forfatter: Lotte Weber

Ingredienser

Kagen

  • 900 gram Risengrød Fra aftenen før
  • 0.5 liter Fløde
  • 1 stk. Vanilje stang
  • 3 spsk. Sukker Tilføj gerne en spsk mere eller mindre, efter ønske
  • 3 stk. Husblas opblødt og smeltet i lidt fløde - 1-2 spsk. og derefter pisket med i flødeskummen. 
  • 1 package Digestive kiks

Kirsebær Ganache

  • 1 kirsebær En del kirsebærsovs
  • 1 Fløde En del fløde
  • 2 Hvid chokolade 2 dele hvid chokolade

Vanilje Sne

  • 2 tsk. vanilje Olie
  • 1 spsk. Zorbit

Sådan gør du

Jeg har længe gået og funderet over en risalamande i nye klæder. 

Et arrangement med kollegaer gav anledning til at eksperimenter og udvikle på min ide, og teste den. Det blev til en risalamande kage på kiksebund.
 

    Kagen 

    • Kiksebund af digestive, Som du ville lave den til en cheesecake.  
      Bland fløde, smeltet husblas, sukker og vanille og pisk til en skum. vend det i risengrødden. 
      fordel på kiksebunden og stil på køl. 
       
      Der bør selvfølgelig laves en kirsebær gele til toppen,  Her blev det en hurtig smutvej, min kollega kunne anbefale.  
      Et glad ripsgele, smeltet i en lille gryde og forsigtigt hældt over kagen. Hældt geleen ned over bagsiden af en ske, så fordeler den sig fint og laver ikke fordybninger i kagen. 
       

    Kirsebær Ganache 

    • Mit første forsøg med ganace lykkedes ikke helt. Det lykkedes mig ikke at finde en opskrift på en ganache med frugt eller bær, så det var rent forsøg. Jeg vil vurdere at der skal mindre kirsebærsovs i næste gang.
      jeg brugte en del kirsebærsovs 
      Næste gang vil jeg forsøge med ½ del kirsebærsovs, og håbe smagen stadig er der. 
      hak chokoladen
      varm fløden op sammen med kirsebærsovsen og hæld over chokoladen under omrøring til den er glat. Stil på køl til dagen efter. 
       

    Vanilje Sne

    • Pisk Zorbit og vanille olie til det ligner sne.  
      Pynt med syltede kirsebær, hakkede brændte mandler og ristede pistacienødder, og et drys med sne.  
      Det smagte forrygende, men var lidt af en bombastisk portion, og folk måtte kæmpe for at spise op. Det lykkedes ikke.!!
      Velbekomme. 

    Om forfatteren