Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ris og Ros (børnevenlig ret med hakket oksekød og ris)

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

7. august 2022
Nem og yderst børnevenlig ret med hakket oksekød, majs, ærter og ris.
Ris og Ros (børnevenlig ret med hakket oksekød og ris) (1)

Opskrift på ris og ros (børnevenlig ret med hakket oksekød og ris)

Nem og yderst børnevenlig ret med hakket oksekød, majs, ærter og ris.

Jeg har opskriften fra mine børns børnehave/vuggestues madmor Hanne. I mange år har vi hørt fra vores ældste (nu 6 årige) datter om at det her er en af hendes livretter, men det har været svært at få ud af hende hvad retten bestod af. Da Hanne gik på pension var hun så sød at have lavet et opskriftshæfte, så vi kunne genskabe retten hjemme med stor succes.


Ris og Ros (børnevenlig ret med hakket oksekød og ris) (1)
Antal: 4 personer

Ris og Ros (børnevenlig ret med hakket oksekød og ris)

Nem og yderst børnevenlig ret med hakket oksekød, majs, ærter og ris.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Ris

  • 250 gram Ris
  • 1/2 liter Vand
  • 1/2 tsk. Salt
  • 1 stk. Bouillonterning okse

Kød

  • 500 gram Hakket oksekød
  • 3 spsk. Olie
  • 150 gram Løg

Sovs

  • 1/2 liter Kogende vand
  • 1 tsk. Salt
  • 1/2 tsk. Peber
  • 1 tsk. Karry
  • 1/2 tsk. Paprika

Derudover

  • 150 gram Ærter
  • 150 gram Majs

Sådan gør du

Ris

  • Bring vand, bouillonterning og salt i kog i en gryde.
  • Tilsæt risene og kog dem efter pakkens anvisninger i gryden.

Kød

  • Varm en stor sauterpande (eller tykbundet gryde) op ved middelhøj varme (10 ud af 14 på mit komfur).
  • Tilsæt olien og lad det blive varmt.
  • Tilsæt kød og brun det af.
  • Tilsæt løgene og skru ned for blusset.

Sovs

  • Hæld kogende vand, salt, peber, karry og paprika i gryden og lad det småkoge/simre i cirka 10 minutter.

Samling af retten

  • Kom majs og ærter i gryden/panden, blot så de lige bliver varmet op, det skal ikke tilberedes.
  • Tilsæt risene og rør det hele sammen.
  • Server evt. med groft brød til.
  • Velbekomme.