
Opskrift på ris og ros (børnevenlig ret med hakket oksekød og ris)
Nem og yderst børnevenlig ret med hakket oksekød, majs, ærter og ris.
Jeg har opskriften fra mine børns børnehave/vuggestues madmor Hanne. I mange år har vi hørt fra vores ældste (nu 6 årige) datter om at det her er en af hendes livretter, men det har været svært at få ud af hende hvad retten bestod af. Da Hanne gik på pension var hun så sød at have lavet et opskriftshæfte, så vi kunne genskabe retten hjemme med stor succes.

Ris og Ros (børnevenlig ret med hakket oksekød og ris)
Ingredienser
Ris
- 250 gram Ris
- 1/2 liter Vand
- 1/2 tsk. Salt
- 1 stk. Bouillonterning okse
Kød
- 500 gram Hakket oksekød
- 3 spsk. Olie
- 150 gram Løg
Sovs
- 1/2 liter Kogende vand
- 1 tsk. Salt
- 1/2 tsk. Peber
- 1 tsk. Karry
- 1/2 tsk. Paprika
Derudover
- 150 gram Ærter
- 150 gram Majs
Sådan gør du
Ris
- Bring vand, bouillonterning og salt i kog i en gryde.
- Tilsæt risene og kog dem efter pakkens anvisninger i gryden.
Kød
- Varm en stor sauterpande (eller tykbundet gryde) op ved middelhøj varme (10 ud af 14 på mit komfur).
- Tilsæt olien og lad det blive varmt.
- Tilsæt kød og brun det af.
- Tilsæt løgene og skru ned for blusset.
Sovs
- Hæld kogende vand, salt, peber, karry og paprika i gryden og lad det småkoge/simre i cirka 10 minutter.
Samling af retten
- Kom majs og ærter i gryden/panden, blot så de lige bliver varmet op, det skal ikke tilberedes.
- Tilsæt risene og rør det hele sammen.
- Server evt. med groft brød til.
- Velbekomme.