
Opskrift på ris og kylling i fad med tomatsovs og mozzarella
Super lækker og smovset ovnret bestående af ris og kylling i en smagfuld tomatsovs – smagt til med timian og parmesan. På toppen er der lidt mozzarella for ekstra cremet lækkerhed.
Alt tilberedes i et fad her, så når de indledende runder er klaret, er det bar at læne sig tilbage, mens ovnen ordner resten.
Du får en super smagfuld og bar virkelig god og nem ret, som er et hit hos både store og små.

Ris og kylling i fad med tomatsovs og mozzarella
Grej
- 1 Ovn
Ingredienser
- 2 stk. Løg
- 4 fed Hvidløg
- Smør til stegningen
- 4 deciliter Ris løse
- 2 dåser Hakket Tomater
- 5 deciliter Vand
- 1 stk. Hønsebouillon terning
- 3 kviste Frisk timian eller 1/2 spsk. tørret
- 1 spsk. Paprika
- 1 tsk. Chili stødt
- 2 spsk. Parmesan friskrevet
- 1 deciliter Fløde
- 2 tsk. Sukker
- 600 gram Kyllingefilet
- 1 stk. Bøfmozzarella 1 kugle
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
- Hak løg og hvidløg fint, svits et par minutter i smør på en pande.
- Put de stegte løg og hvidløg i et ovnfast fad sammen med de løse, rå ris.
- Put hakket tomat, vand og bouillonterning på panden sammen med krydderier, parmesan, fløde og sukker – rør sammen og lad simre et par minutter. Smag sovsen til med lidt salt og peber.
- Hæld sovsen i det ovnfaste fad og rør godt sammen med løg og ris.
- Krydr kyllingefileter med lidt salt og peber og brun på panden. Skær fileter i lidt mindre stykker og læg dem i det ovnfaste fad.Sæt fadet i ovnen 20 min.
- Efter 20 min tages fadet ud, så mozzarella kan fordeles øverst.Put tilbage i ovn og giv yderligere 15 min, til osten er smeltet.
- Tag fadet ud og servér