x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Ris a la mande kage

RASMUSTRANGBAEK | 23. november 2020
En lækker risalamande kage bestående af en vanlijekransebund, risalamandemousse, kirsebærgele og toppet med brændte mandler.

Cirka 2 timer kræver det at kunne trylle denne herlighed frem:

En lækker risalamande kage bestående af en vanlijekransebund, risalamandemousse, kirsebærgele og toppet med brændte mandler.

Ris a la mande kage

Risalamande med kirsebærsovs
Risalamande med kirsebærsauce. Er der noget mere magisk end kirsebærsauce, hvor der stadig er bare lidt konsistens i kirsebærrene...!??
Læs opskriften her
Risalamande

Ris a la mande kage

En lækker risalamande kage bestående af en vanlijekransebund, risalamandemousse, kirsebærgele og toppet med brændte mandler.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 2 timer
Antal: 8 personer
Forfatter: Rasmustrangbaek

Ingredienser

Vaniliekransebund

  • 200 gram Vaniljekranse
  • 75 gram Smeltet smør
  • Salt lidt

Risalamandemousse

  • 2 deciliter Risengrød
  • 3 deciliter Fløde
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 3 stk. Husblasblade
  • 40 gram Sukker

Kirsebærgele

  • 2 deciliter Kirsebærsauce
  • 0.5 deciliter Kirstebærvin
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 3 stk. Husblasblade

Brændte mandler

  • 0.5 deciliter Vand
  • 100 gram Sukker
  • 100 gram Mandler
  • 1 knsp. vanilje eller lakrids eller kanel - afhængig af hvilken smag du ønsker

Sådan gør du

Vaniliekransebrund

  • Det hele blenden sammen og kommes i en 20 cm springform.
    NB: Hvis du ikke vil have chokoladebånd eller en ”nøgen” kage men derimod vaniliekransesider så lav en ekstra portion så du kan få siderne med også. 
     

Risalamandemousse

  • Husblassen lægges i blød i koldt vand. Risengrøden varmes op, smages til med sukker og vaniliesukker og husblassen røres ud deri. Hvorefter risengrøden køles lidt af.  Flødes piskes og vendes i risengrøden så det bliver en luftig risalamande. Derefter skal den på vaniliekransebunden. Så skal den på køl indtil den har sat sig. 
     

Kirsebærgele

  • Hvis man har tid og mulighed så kan denne sagtens laves som en almindelig gele baseret på kirsebær. Har bare valgt kirsebærsovs da det passer ind i risalamanden  
    Læg husblassen i blød. Derefter skal kirsebæsovsen varmes op og citronen tilsættes. Hvis du ikke vil have bærerne med så si dem fra. Når sovsen er varm så skal husblassen opløses deri. Gele’en afkøles og forsigtigt hældes ud over kagen og så på køl. 
     

Brændte mandler

  • Fremgangsmåde: det hele blandes på panden og varmen skal være lige under max. Så skal du ellers bare røre med en træske indtil mandlerne har den ønskede udseende. PAS på for det går hurtigt fra det vi kender som brændte mandler til mere mandler med smeltet sukker. 
    Mandler anrettes på kagen som man synes ser bedst ud. Jeg har valgt at hakke dem og anrette dem som 3 små stjerner
    Hvis man gerne vil give den lide mere wow effekt kan du eventuelt peppe den op med et chokoladebånd med chokoladefarve i. der er masser af muligheder 
    Glædelig jul.
    Ris a la mande kage

Om forfatteren


39 år og jubler pænt meget over at bage . Deltager i bagedysten og julebagedysten 2019. @rasmustrangbaek

Følg mig på Instagram her.