
Opskrift på regnbue pandekager (veganske)
Lækre og hyggelig regnbuefarvede pandekager – et sikkert hit hos de mindste.
Pandekagerne er plantebaserede/veganske og passer godt til en børnefødselsdag eller brunch.
Opskriften er til cirka 6-8 personer og giver omkring 24 pandekager.
Vi har opskriften fra bogen: “Mit grønne morgenbord“, skrevet af Asta Just Schack

Regnbue pandekager (veganske)
Ingredienser
Grønne pandekager:
- 2.5 deciliter Plantemælk
- 0.75 deciliter Aquafaba
- Spinat 1 håndfuld
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 0.75 tsk. Bagepulver
- 0.25 tsk. Salt
- 2 spsk. Plantesmør smeltet
Gule pandekager:
- 2.5 deciliter Plantemælk
- 0.75 deciliter Aquafaba
- 2.5 deciliter Hvedemel
- 1 tsk. vaniljes
- 0.75 tsk. Bagepulver
- 0.25 tsk. Salt
- 2 spsk. Plantesmør smeltet
- 2 tsk. Gurkemeje
- Plantesmør smeltet - til stegning
Røde/orange pandekager:
- 1.5 deciliter Plantemælk
- 1 deciliter Rødbedesaft
- 0.75 deciliter Aquafaba
- 2.5 deciliter Hvedemel
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 0.75 tsk. Bagepulver
- 0.25 tsk. Salt
- 2 spsk. Plantesmør smeltet
Sådan gør du
- Kom skiftevis de forskellige ingredienser til de farvede pandekager i blenderen og blend. Hæld dejene op i kander og stil dem på køl i en halv times tid eller til dagen efter. Varm en pande og pensl den med smør, før dejen hældes på. Vip panden, så pandekagen fordeler sig på hele panden. Steg hver pandekage i 2 minutters tid på den ene side, vend den og steg den i omkring 1 minut på den anden side. Forsæt, indtil al dejen er brugt. Server, mens pandekagerne er lune, med sirup, marmelade eller sukker.