Opskrift på ravioli med languster og safransauce
Det er sjældent at jeg praler med min madlavning, men her gør jeg en undtagelse:
Denne ret er en af de lækreste jeg har spiste længe. Den milde fars med velsmagende languster sammen med den lettere syrlige safransauce og fløjlsbløde ravioli fik mig til at tænke mig mod sydligere himmelstrøg i det dejlige Italien.

Ravioli med languster og safransauce
Ingredienser
- 8 stk. Languster Cirka 100 gram. Kan evt. erstattes af hummer, tigerejer eller jomfruhummer
- 0.5 stk. Skalotteløg Lille løg
- 0.5 clove Hvidløg Lille løg
- 0.5 stk. Æg
- 1 spsk. Hvedemel
- 0.5 deciliter Fløde
- Citronskal En smule
- 0.5 tsk. Citronsaft
- Balsamico Et par dråber
- Salt God kvalitet.
- Peber Fra kværn
Ravioli
- 2 stk. Æg
- 200 gram Tipo 00 Kan erstattes af durummel
- 1 knivspids Salt
- Olie
Safransauce
- 0.5 stk. Skalotteløg
- Porre Cirka 3-4 cm
- 1.5 deciliter Hvidvin
- 2 deciliter Hønsefond
- 1 deciliter Fløde
- 0.5 deciliter Vand Kogende
- Safran 5-7 stilke.
- Smør
- Krydderier Salt, hvid peber, citronsaft, gastrik (eddike og sukker)
Sådan gør du
Skaldyrsfars
- I bund og grund handler det om at få en fin konsistens på farsen som overhoved muligt, så mængderne jeg har anført er ret vejledende. Jeg grofthakkede mit hvidløg og skalotteløg og kom det i min mini-hakker. Langusterne var pillet i forvejen, da de blev købt hos en lokal fiskehandler. Jeg skar dem blot i mindre stykker og kom dem ned i mini-hakkeren. Herefter tilsatte jeg æg, halvdelen af fløden og halvdelen af melet. Det hele blev hakket igennem og krydderierne samt resten af fløden og melet blev tilsat. Det blev hakket igen og sat på køl.
Ravioli
- Hæld melet ud på dit køkkenbord og lav et hul i midten af det. Kom æggene ned i hullet og pisk dem med en gaffel. Tilsæt salten. Skub forsigtigt lidt af melet ind i æggene mens du pisker. Bliv ved indtil at gaflen ikke kan piske mere, så skal du bruge hænderne til resten. Når du går i gang med at ælte dejen med hænderne, så skal du bruge håndroden til at ælte med. Det tager op til 10-15 minutter at få dejen lækker, glat og smidig, så det bliver for hårdt hvis man kun bruger fingrene til det. Smør dejen ind i olie med en lille pensel og pak den ind i husholdningsfilm eller en pose. Lad den hvile på køkkenbordet i en halv time. Drys herefter mel på køkkenbordet og rul dejen ud på langs på bordet. Jeg bruger en kagerulle til det, men har du en pastamaskine, så er det selvfølgelig meget nemmere. Pastaen skal være cirka 1/2-1 millimeter tyk. Sørg for at du har to bånd på samme størrelse og kom en stor teskefuld af farsen i dem med en afstand på 5 cm i alle retninger. Kom nu det andet bånd ovenpå og tryk dem godt sammen. Skær nu firkanter a' cirka 5x 5 cm - jeg brugte en klejnespore til det. Jeg fik cirka 15 stk. ravioli ud af min mængde fars/pasta. Bring en stor gryde med vand og lidt salt i kog og kom dine ravioli forsigtigt der i. Kog dem gerne a' to omgange hvis det giver bedre mening. De skal spilkoges i 3-4 minutter og herefter skal vandet hældes fra. De er nu klar til servering.
Safransauce
- Start med at komme kogende vand i en lille skål sammen med din safrantråde. Hak løg og porrer i meget små og fine stykker. Sauter dem i smør i en tykbundet pande ved middel varme. De skal ikke tage farve, men blot blive gennemsigtige. Tilsæt hvidvin og skru op på relativ høj varme. Rør i det jævnligt og lad det koge ind til halv mængde. Tilsæt fond og lad det koge ind til den halve mængde igen. Hvis du ikke har fond, så brug blot kogende vand sammen med en bouillonterning, Fond du chef eller lignende. Der er dog salt i dem, så vær opmærksom på at der nærmest ikke skal salt i til sidst når den smages til. Tilsæt nu fløden og safranvandet (med trådene) og kog den lidt ind igen. Smag nu til med salt, peber, citronsaft, eddike og sukker. Saucen er nu klar til servering.
Servering
- Hæld saucen i bunden af en høj tallerken og placer raviolien ovenpå. Velbekomme.