
Opskrift på ramsløgspesto
Lige nu bugner skovbunden af ramsløg. De findes især i løvskov tæt på de danske kyster, men også rundt omkring i de danske haver. Jeg har lige fået fra mine svigerforældres have i midtjylland, hvor de har gemt sig under rhododendronbusken. Så ud og se, om der skulle være ramsløg, hvor du bor – og det er lige nu!
Hvis ikke du kender ramsløg, så er det på tide, du kommer til det. Duften af ramsløg minder rigtig meget om hvidløg, og hvis du f.eks. nærmer dig Risskov (ved Aarhus) på denne tid af året, så dufter hele området af hvidløg/ramsløg. Jeg synes smagen af bladene minder om en blanding mellem forårsløg og hvidløg, og når du laver mad med dem, så betragt dem som en af delene. Det er helt fantastisk.
Her får du min opskrift på ramsløgpesto. Den findes også i mange andre lækre udgaver, og ellers kan du jo selv finde på en. Ramsløgene kan også bruges i salater, saucer, mayoer etc.Det er kun fantasien, der sætter grænser. Prøv f.eks. at smide en håndfuld hakkede ramsløgblade i bearnaisen til næste gang, du laver sådan en.
God fornøjelse.

Ramsløgspesto
Ingredienser
- 125 gram Mandler mellem 100-150 gram
- 100 gram Ramsløg
- 1 deciliter Olivenolie
- 50 gram Pecorino eller parmesan eller gærflager
- 1 stk. Citron skal og saft
- Flagesalt efter smag
- Peber efter smag
Sådan gør du
- Hæld mandlerne ud på en bageplade og bag dem i 12 minutter på næstøverste rille i ovnen ved 175 grader celsius.
- Skyl ramsløgene og tør dem – jeg bruger en salatslynge.
- Lav en bunke af ramsløgene og skær dem 1-2 cm stykker.
- Smid ramsløgene i en blender eller foodprocessor med halvdelen af olien og blend dem et par minutter – husk at skrabe siderne ned undervejs .
- Tilsæt mandlerne og blend igen 2 min – tilsæt evt. mandler lidt ad gangen.
- Tilsæt resten af olien, Pecorino (hvis du er veganer, så bruger du bare gærflager i stedet), halvdelen af citronsaften og skallen og blend igen.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.