Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ragout af oksehale

Fadls forlagfadlsforlag
 
19. marts 2019
Dejlig lækker simreret på oksehaler. Denne dejlige simret er nem at lave og yderst velsmagende. Vi har den fra bogen: "KØD", hvor forfatterne siger følgende om opskriften: "Halen – eller ”fluesmækkeren”, som slagteren spøgefuldt kalder den – er fyldt med sener og fedt, sa den kræver lang tilberedningstid, dvs. minimum 2. time. Heldigvis er resultatet værd at vente på. Vi glemmer ofte denne bagerste del af oksen, hvilket er en skam, for det er et meget velsmagende stykke kød. Dirch Passer skulle have sagt, at det er spild med oksehalesuppe for hvad så med resten af dyret…"

Opskrift på ragout af oksehale

Dejlig lækker simreret på oksehaler. Denne dejlige simret er nem at lave og yderst velsmagende.

Vi har den fra bogen: “KØD”, hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

“Halen – eller ”fluesmækkeren”, som slagteren spøgefuldt kalder den – er fyldt med sener og fedt, sa den kræver lang tilberedningstid, dvs. minimum 2 timer.

Heldigvis er resultatet værd at vente på. Vi glemmer ofte denne bagerste del af oksen, hvilket er en skam, for det er et meget velsmagende stykke kød.

Dirch Passer skulle have sagt, at det er spild med oksehalesuppe for hvad så med resten af dyret…”


Antal: 2 Portioner

Ragout af oksehale

Dejlig lækker simreret på oksehaler. Denne dejlige simret er nem at lave og yderst velsmagende. Vi har den fra bogen: "KØD", hvor forfatterne siger følgende om opskriften: "Halen – eller ”fluesmækkeren”, som slagteren spøgefuldt kalder den – er fyldt med sener og fedt, sa den kræver lang tilberedningstid, dvs. minimum 2. time. Heldigvis er resultatet værd at vente på. Vi glemmer ofte denne bagerste del af oksen, hvilket er en skam, for det er et meget velsmagende stykke kød. Dirch Passer skulle have sagt, at det er spild med oksehalesuppe for hvad så med resten af dyret…"
Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Oksehale Cirka 1 kg
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 2 stk. Rødløg I skiver
  • 3 fed Hvidløg Skåret
  • 1 spsk. Hvedemel
  • Peberkorn En håndfuld
  • 3 stk. Laurbærblad
  • Frisk timian
  • 8 deciliter Oksefond

Sådan gør du

  • Del oksehalen i alle leddene, hvis slagteren ikke har gjort det i forvejen. 
    Brun stykkerne i olie i en støbejernsgryde.
    Tag dem op, og brun løg og hvidløg i samme gryde. 
    Drys mel over, mens du rører. 
    Læg halestykkerne tilbage i gryden sammen med peberkorn, laurbærblade, timian og den forvarmede oksefond.
    Fyld efter med vand, til halerne er dækket.
    Bring gryden i kog, og lad retten simre i 2-3 timer, til kødet falder af benene. 
    Server f.eks. med kartoffelmos.

Noter

Slagteren siger: Får du en hale, som er savet og ikke skaret i leddet, skal du smide den tilbage til din slagter. 
Det er dårligt håndværk og umuligt for dig at arbejde med.