
Opskrift på ragout af oksehale
Dejlig lækker simreret på oksehaler. Denne dejlige simret er nem at lave og yderst velsmagende.
Vi har den fra bogen: “KØD”, hvor forfatterne siger følgende om opskriften:
“Halen – eller ”fluesmækkeren”, som slagteren spøgefuldt kalder den – er fyldt med sener og fedt, sa den kræver lang tilberedningstid, dvs. minimum 2 timer.
Heldigvis er resultatet værd at vente på. Vi glemmer ofte denne bagerste del af oksen, hvilket er en skam, for det er et meget velsmagende stykke kød.
Dirch Passer skulle have sagt, at det er spild med oksehalesuppe for hvad så med resten af dyret…”

Ragout af oksehale
Ingredienser
- 1 stk. Oksehale Cirka 1 kg
- 1 spsk. Olivenolie
- 2 stk. Rødløg I skiver
- 3 fed Hvidløg Skåret
- 1 spsk. Hvedemel
- Peberkorn En håndfuld
- 3 stk. Laurbærblad
- Frisk timian
- 8 deciliter Oksefond
Sådan gør du
- Del oksehalen i alle leddene, hvis slagteren ikke har gjort det i forvejen. Brun stykkerne i olie i en støbejernsgryde. Tag dem op, og brun løg og hvidløg i samme gryde. Drys mel over, mens du rører. Læg halestykkerne tilbage i gryden sammen med peberkorn, laurbærblade, timian og den forvarmede oksefond. Fyld efter med vand, til halerne er dækket. Bring gryden i kog, og lad retten simre i 2-3 timer, til kødet falder af benene. Server f.eks. med kartoffelmos.