Opskrift på radicchiosalat med bagt pære og gedeostbruschetta
Er du på udkig efter en luksuriøs forret, der er gæstebesøg værdig, er dette et fremragende bud.
Salaten kan dog også sagtens serveres som festligt tilbehør eller som et let måltid til to.
Vi har denne opskrift fra bogen: “Grøntsagsglæde“

Antal: Portioner
Radicchiosalat med bagt pære og gedeostbruschetta
Ingredienser
- 2 stk. Pærer
- 0.5 spsk. Olivenolie
- Salt
- Peber Fra kværn
- 1 stk. Gedeost Én rulle
- Brød 4-8 små skiver groft surdejsbrød
- 1 stk. Radicchio Salathoved
- 1 stk. Rødløg
- Dressing Vinaigrette
- 2 spsk. Glace Balsamico
- 50 gram Pinjekerner Ahornristede
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Fjern kernehusene fra pærerne, og skær dem i grove både. Fordel bådene på den ene halvdel af den beklædte bageplade. Dryp med olivenolie, og drys med salt og peber. Skær gedeosten i skiver, og fordel dem over brødskiverne. Placér dem på den anden halvdel af bagepladen. Sæt bagepladen i ovnen i 15 minutter, indtil osten er sprød i overfladen, og pærerne er gyldne. Pluk radicchiosalaten, og fordel bladene på et salatflad. Skær rødløget i tynde både, og fordel dem over salaten. Rør vinaigretten sammen, og vend den i salaten. Fordel de bagte pærer og brødskiverne over fadet. Lav de ahornristede pinjekerner, og drys dem over salaten. Dryp med balsamicoglace, og servér straks. Servér … som en forret eller til en god bøf eller oksesteg.