x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Radicchiosalat med bagt pære og gedeostbruschetta

REDAKTION | 7. marts 2019

Er du på udkig efter en luksuriøs forret, der er gæstebesøg værdig, er dette et fremragende bud.

Salaten kan dog også sagtens serveres som festligt tilbehør eller som et let måltid til to.

Vi har denne opskrift fra bogen: “Grøntsagsglæde


Radicchiosalat med bagt pære og gedeostbruschetta

No ratings yet
Udskriv Pin
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

  • 2 stk. Pærer
  • 0.5 spsk. Olivenolie
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 1 stk. Gedeost Én rulle
  • Brød 4-8 små skiver groft surdejsbrød
  • 1 stk. Radicchio Salathoved
  • 1 stk. Rødløg
  • Dressing Vinaigrette
  • 2 spsk. Glace Balsamico
  • 50 gram Pinjekerner Ahornristede

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.
    Fjern kernehusene fra pærerne, og skær dem i grove både.
    Fordel bådene på den ene halvdel af den beklædte bageplade.
    Dryp med olivenolie, og drys med salt og peber. 
    Skær gedeosten i skiver, og fordel dem over brødskiverne.
    Placér dem på den anden halvdel af bagepladen.
    Sæt bagepladen i ovnen i 15 minutter, indtil osten er sprød i overfladen, og pærerne er gyldne. 
    Pluk radicchiosalaten, og fordel bladene på et salatflad.
    Skær rødløget i tynde både, og fordel dem over salaten.
    Rør vinaigretten sammen, og vend den i salaten.
    Fordel de bagte pærer og brødskiverne over fadet.
    Lav de ahornristede pinjekerner, og drys dem over salaten.
    Dryp med balsamicoglace, og servér straks. 
    Servér … som en forret eller til en god bøf eller oksesteg. 

Noter

Balsamicoglace

Der skal bruges 2 dl balsamicoeddike til en glace.
Kog eddiken i en lille kasserolle til mængden er halveret, og væsken tykner.
Hæld det i et skoldet glas, og lad glacen køle af.
Opbevares i køleskabet og holder sig frisk i flere måneder.

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøntsagsglæde"