Opskrift på rabarbertrifli
Rabarbertrifli er en enkel og rustik dessert, som både har cremede og sprøde konsistenser. I denne opskrift hældes flødeskummet på en sifonflaske, hvilket gør tilberedningen både nem og hurtig.
Vi tilbereder rabarberkompotten i ovnen i stedet for i en gryde, hvilket er langt at foretrække. Rabarberne bevarer deres konsistens og bliver ikke træede og udkogte, hvilket nemt kan ske, når de koges i en gryde.
Rabarbertrifli
Ingredienser
- 500 gram Rabarber
- 150 gram Rørsukker
- 0.5 stk. Vaniljestang
- 0.5 stk. Citron skal og saft
- 0.25 liter Piskefløde
- 100 gram Makroner
- Popping candy
Sådan gør du
Rabarberkompot i ovn:
- Skær top og bund af rabarberne og skær dem i stykker på 1 centimeters længde.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille skarp kniv.
- "Mos" vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret, så kornene deles.
- Vask citronen og riv skallen fint. Pres saften.
- Vend rabarberne med sukker, vaniljesukker, citronsaft- og skal.
- Læg frugten i et ildfast fad.
- Bages i ovnen ved 150 grader uden varmluft i 25 minutter.
- Lad rababerkompotten afkøle, inden den lægges sammen med de øvrige ingredienser.
Sammenlægning af triflien:
- Knus makronerne.
- Pisk fløden til skum og kom flødeskummet på en sifonflaske.
- Anret triflien i 4 dessertglas
- Start med at lægge knuste makroner og popping candy i bunden af glassene.
- Kom flødeskum fra sifonflasken på herefter rabarberkompot.
- Gentag processen, til der ikke er mere plads i glasset.
- Serverer straks.