x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rabarbertrifli

REDAKTION | 5. september 2018

Rabarbertrifli er en enkel og rustik dessert, som både har cremede og sprøde konsistenser.  I denne opskrift hældes flødeskummet på en sifonflaske, hvilket gør tilberedningen både nem og hurtig.

Vi tilbereder rabarberkompotten i ovnen i stedet for i en gryde, hvilket er langt at foretrække. Rabarberne bevarer deres konsistens og bliver ikke træede og udkogte, hvilket nemt kan ske, når de koges i en gryde.


Rabarbertrifli

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

  • 500 gram Rabarber
  • 150 gram Rørsukker
  • 0.5 stk. Vaniljestang
  • 0.5 stk. Citron skal og saft
  • 0.25 liter Piskefløde
  • 100 gram Makroner
  • Popping candy

Sådan gør du

  • Rabarberkompot i ovn:

    Skær top og bund af rabarberne og skær dem i stykker på 1 centimeters længde.
    Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. 
    "Mos" vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret, så kornene deles. 
    Vask citronen og riv skallen fint. Pres saften.
    Vend rabarberne med sukker, vaniljesukker, citronsaft- og skal.
    Læg frugten i et ildfast fad.
    Bages i ovnen ved 150 grader uden varmluft i 25 minutter. 
    Lad rababerkompotten afkøle, inden den lægges sammen med de øvrige ingredienser. 
     

    Sammenlægning af triflien:

    Knus makronerne.
    Pisk fløden til skum og kom flødeskummet på en sifonflaske.
    Anret triflien i 4 dessertglas
    Start med at lægge knuste makroner og popping candy i bunden af glassene. 
    Kom flødeskum fra sifonflasken på herefter rabarberkompot. 
    Gentag processen, til der ikke er mere plads i glasset.
    Serverer straks.
    Rabarbertrifli (c)molekymi.dk

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Molekymi.dk