x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rabarber kompot

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 15. juni 2020

Det er meget svært at kludre helt i det, når man laver kompot, men jeg lavede en virkelig lækker én med rabarber her forleden, og du skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften.

Du kan bruge rabarberkompot til de dejligste ting, f.eks. til at smøre på en nybagt morgenbolle eller en skive lækkert surdejsbrød. Du kan også servere det til soufflé – tænker at det kan være lækkert til en chokoladesoufflé eller jordbærsoufflé!

Du kan uden problemer udskifte rørsukkeret med almindelig sukker eller måske brun farin. Rabarber er jo ret syrlige (for ikke at sige sure) fra naturens side, så der skal en del sukker til. Det kan dog godt variere lidt fra rabarber til rabarber, hvor syrlige de er, og derfor skal du sommetider bruge mere sukker end andre gange. Mit bedste råd må derfor være at smage dig frem!

Rigtig god fornøjelse!


Rabarber kompot

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 250 gram Rabarber
  • 1.5 deciliter Rørsukker cirka
  • 0.5 tsk. Vaniljesukker
  • 15 gram Vand
  • Citronsaft tilsmagning - kan undlades
  • Salt tilsmagning - kan undlades

Sådan gør du

  • Først rensede jeg rabarberne og skar dem ud i mindre stykker/tern. Så kom jeg dem i en gryde med resten af ingredienserne og lod det hele koge op på middelhøjt blus (14/16 på mit komfur). Husk at røre i det løbende.
    Da det hele var kogt sammen og rabarberne var møre (efter cirka 5 minutter, men det afhænger af, hvor store stykkerne er), slukkede jeg for komfuret og hældte kompotten på et skoldet patentglas. Og så røg det på køl! Nemt og lækkert.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.