Dejlige lækre burgerboller lavet efter samme princip som de amerikanske pretzels.

Opskrift på pretzel burgerboller
Dejlige lækre burgerboller lavet efter samme princip som de amerikanske pretzels.

Antal: stk.
Pretzel Burgerboller
Dejlige lækre burgerboller lavet efter samme princip som de amerikanske pretzels.
Ingredienser
Dej
- 2.5 deciliter Mælk
- 2 spsk. Smør Eller margarine
- 2 spsk. Rørsukker
- 1 pakke Tørgær
- 2 tsk. Salt
- 375 gram Hvedemel
Natronbasen
- 3 liter Vand
- 140 gram Natron
Penslingen
- 1 stk. Æg
- 1 tsk. Vand
- Sesamfrø
Sådan gør du
Dejen
- Lun mælken og smørret i en gryde indtil det rammer 37 grader.
- Bland det sammen med tørgær og sukkeret og rør det sammen i en røremaskine.
- Tilsæt salt og 2/3 af melet. Bland videre på høj hastighed i 3 minutter og tilsæt løbende lidt mere mel indtil du har en blød dej.
- Drys mel på din bordplade og kom dejen derpå.
- Ælt videre med hænderne i 8-10 minutter, indtil du har en glat og elastisk dej.
- Placer dejen i en smurt skål og lad det hæve i 1 time (eller indtil dejen er hævet til cirka dobbelt størrelse).
- Tænd ovnen til 200 grader.
Natronbasen
- Tag dejen ud og ælt den. Del den i to lige store dele. Form hver enkelt del til en stram og glat kugle.
- Kom vand og natron i en stor gryde og lav et opkog.
- Kog hver enkel kugle i blandingen i 1 min. med hver side nedad.
- Tag kuglerne op med en hulske og placer dem på bagepapir. Pas på med at røre ved blandingen med fingrene.
- Når alle alle kuglerne er bagt, skal de gøres klar til ovnen.
Bagning
- Pisk ægget sammen med vandet i en lille skål.
- Pensl alle kuglerne på toppen og skær et kryds på toppen. Drys gerne sesamfrø på.
- Kom dem i ovnen og bag dem i 15 minutter ved 200 grader.
- Skru ned til 175 grader og giv dem 10-12 minutter, så de er gyldne over det hele.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle på en bagerist.