Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pommes Rösti

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

17. oktober 2018
Nemme sprøde pommes rösti. Dekorative og velsmagende. Servér dem til morgenmad, brunch, som en forret eller som tilbehør hovedret.

Opskrift på pommes rösti

Røsti, rösti eller rosti, det er sådan set én og samme ting.

Rösti er en kartoffelpandekage, der stammer fra Østrig, Schweiz og Sydtyskland. I Schweiz betragter rigtig mange röstien som landets nationalret. Her spises den enten som morgenmad eller som tilbehør til alskens kødretter, og man kommer også gerne revet ost over.

I denne variant har jeg lavet dem helt enkle og lækre, og så kan man jo altid spice dem lidt op med eksempelvis ost eller hvad man selv føler for.

 

Pommes Rösti opskrift


Antal: 2 Personer

Pommes Rösti

Nemme sprøde pommes rösti. Dekorative og velsmagende. Servér dem til morgenmad, brunch, som en forret eller som tilbehør hovedret.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Løg
  • 300 gram Kartofler
  • 1 stk. Æg
  • Krydderier salt og peber
  • Smør til stegning
  • Olie til stegning

Sådan gør du

    1. Skræl kartoflerne og pil løget.
    2. Riv begge dele på den grove side af råkostjernet.
    3. Kom de revne grøntsager i et klæde og vrid dem helt fri for væske.
    4. Kom grøntsagerne i en skål og tilsæt æg, salt og peber.
    5. Rør ingredienserne grundigt sammen.
    6. Opvarm en pande med rigeligt smør og olie.
    7. Kom kartoffelmassen på panden og steg röstien på begge sider, til den er gylden og sprød.
    8. Serveres som tilbehør til mange forskellige retter.