
Opskrift på pommes rösti
Røsti, rösti eller rosti, det er sådan set én og samme ting.
Rösti er en kartoffelpandekage, der stammer fra Østrig, Schweiz og Sydtyskland. I Schweiz betragter rigtig mange röstien som landets nationalret. Her spises den enten som morgenmad eller som tilbehør til alskens kødretter, og man kommer også gerne revet ost over.
I denne variant har jeg lavet dem helt enkle og lækre, og så kan man jo altid spice dem lidt op med eksempelvis ost eller hvad man selv føler for.
Pommes Rösti opskrift

Pommes Rösti
Ingredienser
- 1 stk. Løg
- 300 gram Kartofler
- 1 stk. Æg
- Krydderier salt og peber
- Smør til stegning
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og pil løget.
- Riv begge dele på den grove side af råkostjernet.
- Kom de revne grøntsager i et klæde og vrid dem helt fri for væske.
- Kom grøntsagerne i en skål og tilsæt æg, salt og peber.
- Rør ingredienserne grundigt sammen.
- Opvarm en pande med rigeligt smør og olie.
- Kom kartoffelmassen på panden og steg röstien på begge sider, til den er gylden og sprød.
- Serveres som tilbehør til mange forskellige retter.