x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Polenta-, mandel- og citronkage

LINDHARDT OG RINGHOF | 10. februar 2019

Polenta-, mandel- og citronkage. Denne alsidige kage kan bruges til alt lige fra morgenmad, brunch eller som sødt element sammen med eftermiddagskaffen eller en god cappuccino. 

Kagen er simpel at lave og yderst velsmagende.


Polenta-, mandel- og citronkage

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 10 Portioner
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

  • 450 gram Smør usaltet smør, blødgjort
  • 450 gram Sukker
  • 450 gram Mandelmel eller kværnede mandler
  • 2 tsk. Vaniljeessens ekstrakt
  • 6 stk. Æg
  • 4 stk. Citronskal fintrevet skal af 4 usprøjtede citroner
  • 1 stk. Citronsaft saft af 1 citron
  • 225 gram Polenta
  • 1.5 tsk. Bagepulver
  • 0.25 tsk. Salt
  • Smør usaltet smør til at smøre formen med

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160°.
    Beklæd bunden af en 7½ cm dyb springform eller anden kageform på 30 cm med bagepapir, og smør den.
    Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en elpisker.
    Rør mandelmel og vanilje i.
    Pisk æggene i ét ad gangen.
    Vend citronskal og -saft i efterfulgt af polenta, bagepulver og salt.
    Hæld dejen i den klargjorte form.
    Bag kagen i 45-50 minutter, til den er gennembagt og mørkebrun ovenpå.
    Lad den køle af i formen.
    Om vinteren serverer vi kagen her med karamelliserede blodappelsiner og cremefraiche.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S.