Opskrift på pocheret æble
Når man leger med teknikker hjemme i køkkenet, så synes jeg også det er sjovt at prøve nye ting.
Vi elsker pæretærte herhjemme, men i stedet for at købe de sukkersyltede pærer, så synes jeg, at jeg nu har ramt plet i at pochere pærer selv.
Det fik mig til at tænke, om man kan gøre det samme med æbler, og jeg kan allerede nu afsløre, at svaret er “Ja, det kan man!”.

Pocheret æble
Ingredienser
- 4 stk. Æbler
- 1 stk. Vaniljestang
- 0.5 liter Vand
- 300 gram Sukker
Sådan gør du
- Fjern først kernehuset fra æblerne. Det er vigtigt, at æblerne forbliver hele, så brug en lille skarp kniv til først at fjerne blomsten og herfra "arbejde" dig ind i æblet for at fjerne kernehuset.
- Skræl æblerne.
- Flæk vaniljestangen og skrab indmaden ud.
- Hæld vandet i en gryde og bring det i kog med indmaden fra vaniljestangen samt sukker.
- Når vandet koger, kommes æblerne i gryden. Læg gerne en lille sidetallerken/underkop ovenpå æblerne for at holde dem nede, hvis det er nødvendigt. Sæt låg på gryden.
- Lad æblerne koge møre - det tager 5 minutters tid, men husk at holde øje med dem.
- Tag herefter gryden af varmen og lad æblerne ligge og trække i lagen, imens den køler af. Det tager cirka 1 time.
- Servér eksempelvis de pocherede æbler som her med mørdejscrumble og en tyk creme anglaise. Du kan også udskifte creme anglaise med råcreme eller vaniljeis - mums! Velbekomme.