Opskrift på pocherede porrer
Pocherede porrer med bagte hvidløg, sprødt brød og urter.
Retten kan stå alene men også sagtens bruges som tilbehør.
Vi har opskriften fra bogen: “Den grønne flyttehjemmefrakogebog“, skrevet af forfatteren Sebastian Mathson Randrup.

Servings: personer
Pocherede porrer
Ingredients
- 6 fed Hvidløg
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 stk. Porre små
- 4 spsk. Mayonnaise
- Salt og Peber
- 1 stk. Citron kun saften
- 80 gram Brød lyst
- 4 spsk. Smør
- Dild 8-10 dildtoppe
- Brøndkarse 1 lille håndfuld
Instructions
- 1. Pil hvidløg, vend dem i 1 spsk olivenolie, og pak dem ind i sølvpapir. Bag dem i ovnen ved 180º i ca. 20 min., til de er helt gyldne og bløde. Lad dem herefter køle en anelse af i sølvpapiret. 2. Skær top og bund af porrer, så de har en længde på 8-10 cm. Sæt en gryde med vand til at koge med rigeligt salt. Pil det yderste
lag af porrerne, og pocher dem i ca. 4 min. Når porrerne er færdige, lægges de i koldt vand. 3. Pres de bagte hvidløg i en hvidløgspresser, og bland med mayonnaise. Smag mayonnaisen til med salt, peber og frisk citronsaft. 4. Skær brød i helt tynde skiver, som bagefter skæres i mindre stykker, så du får nogle små flager af brød. Smelt 2 spsk smør på en pande ved middelvarme, steg flagerne gyldne i ca. 7-8 min., og krydr med salt og peber. Læg brødet på fedtsugende papir indtil servering. 5. Tør porrerne med lidt køkkenrulle. Varm en pande op med 2 spsk smør og 1 spsk olie til middelvarme. Når smørret er smeltet, steges porrerne gyldne hele vejen rundt i ca. 5-6 min. Krydr dem grundigt med salt og peber. 6. Tag herefter porrerne af, og lad dem køle en anelse af. Skær porrerne i skiver på ca. 1 cm, og fordel dem tilfældigt på en tallerken. Anret nu mayonnaisen ved siden af og oven på porrestykkerne. 7. Fordel brødet rundt omkring på tallerkenen, og pynt af med lidt frisk dild og brøndkarse. Hæld til sidst 1 spsk olivenolie over retten, og servér.