Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pizzadej

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

18. november 2018
Perfekt og dejlig pizzadej

Opskrift på pizzadej

Pizzadejen der passer sig selv.

Nogen pizzadeje kræver meget arbejde og tid, men ikke denne, da hævetiden afhænger af hvor meget tid du har.

Jeg lader den normalt hæve i minimum to timer, men mindre kan også gøre det.

Dog sker der heller ingen skade, hvis dejen står det meste af en dag.

Så vil I have lækre tynde pizzaer på en hverdag, man I har ikke tiden til at lave dejen når i kommer hjem. Så er dette opskriften for jer:

Lav dejen inden I tager på arbejde og den er stadig perfekt når i kommer hjem og skal igang med aftensmaden.


Redaktion: Se vores opskrift på pizzadej her.


Antal: 4 Stk

Pizzadej

Perfekt og dejlig pizzadej
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 2 timer 30 minutter
Tilb. tid: 4 minutter

Ingredienser

  • 3 deciliter Vand lunkent
  • 0.5 package Tørgær eller alm. gær
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 tsk. Groft salt
  • 2 spsk. Olie
  • 300 gram Tipo 00

Sådan gør du

  • Kom vand, olie, sukker, salt og gær op i en røreskål og sæt dejkrogen på.
    Rør melet i lidt ad gangen ved høj hastighed, til dejen slipper siderne på skålen.
    Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den til en stram kugle.
    Smør skålen i olie og kom dejen retur.
    Dæk skålen med en badehætte og lad dejen hæve til den skal bruges.
    Når dejen skal bruges vendes den ud på et meldrysset bord og del dejen i 4 dele og rul den tyndt ud.
    Kom det ønskede fyld på og bag pizzaerne i en forvarmet ovn på 275-300 grader varmluft på et bagestål i 4 minutter hver.
    Perfekt pizzaer hver gang.