Opskrift på pizzadej
Det kan godt være, at pizzaen oprindeligt hører til i middelhavslandene, men det er helt sikkert også en kæmpe favorit på mange danske spiseborde. Muligvis fordi det er meget nemt at imødekomme hele familiens ønsker, og så er pizza jo bare lækkert og virkelig simpelt – alt efter hvad man vælger at putte ovenpå.
Vi er helt vilde med pizza hjemme hos os, og vi bager dem efterhånden i mange spændende varianter: Både klassiske italienske pizzaer uden så mange dikkedarer, men også mere gourmet-agtige pizzaer med trøffel og lidt anderledes “brunch”-pizzaer med spejlæg. For at nævne nogle ganske få.
Den perfekte pizzabund har et helt særligt bid og en konsistens, der bedste kan beskrives som både sprød og sej – og så skal den naturligvis være ultratynd og med lækre luftbobler.
Nøglen til den perfekte pizzadej er blandt andet, at du skal bruge rigtigt pizzamel – tipo 00 – og så skal pizzaen meget gerne bages på bagestål. Den meget hårde og korte afbagning giver et resultat, der er selv en ægte italiener værdig.
Pizzadej opskrift
Her får du en autentisk opskrift på lækre, italienske pizzaer. Dejen er nem at arbejde med, og bundene får den helt rigtige sprøde og lette konsistens.
Samme dej kan i øvrigt også bruges til hjemmebagte pitabrød!

Pizzadej
Ingredienser
- 5 deciliter Vand lunkent
- 25 gram Gær
- 1 spsk. Groft salt
- 0.5 deciliter Olivenolie
- 800 gram Mel Tipo 00
- Olivenolie til senere brug
Sådan gør du
Pizzadej
- Rør gæren ud i lunkent vand.
- Tilsæt 400 gram mel og rør godt - brug meget gerne en røremaskine.
- Tilsæt saltet og lad det røre godt i gennem.
- Tilsæt det sidste mel (hold altid lidt mel tilbage) og derefter olien.
- Lad dejen blive rørt godt sammen, til den er smidig og glat.
- Lad dejen hæve under en badehætte eller et fugtigt viskestykke i minimum 60 minutter.
- Efter endt hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord.
- Del den i 8 dele og rul hver del sammen til en stram kugle.
- Placér dejkuglerne på et meldrysset underlag (for eksempel en bradepande eller en bakke) med lidt mellemrum i mellem hver (3 - 5 centimeter) og smør dem med lidt olie.
- Dæk dem til med film eller et fugtigt viskestykke, indtil dejen skal bruges.
Bagning af pizzaer
- Rul dejen tyndt ud og kom det ønskede fyld på.
- Bag pizzaerne i cirka 3 - 5 minutter ved 250 - 300 grader varmluft (eller så varmt, som din ovn nu kan blive) på et bagestål.
- Servér straks!