Opskrift på pizza med squash, svampe og mascarpone
Lækker kødfri pizza med squash, svampe, mascarpone og tomatsauce.
Selvom der ikke kød, er der masser af umamismag fra svampene og konsistens fra squash.
Vi har opskriften fra bogen: “Den grønne flyttehjemmefrakogebog“, skrevet af forfatteren Sebastian Mathson Randrup.
Antal: stk.
Pizza med squash, svampe og mascarpone
Ingredienser
Pizzadej
- 1.5 deciliter Vand koldt
- 10 gram Gær
- 1 tsk. Sukker
- 200 gram Tipo 00 hvedemel, cirka
- 100 gram Semolina mel - grovvalset durummel, cirka
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Salt med top
Fyld
- 1 stk. Squash gul eller grøn
- 2 stk. Løg
- Svampe 3 håndfulde blandede, fx markchampignon og portobello
- 4 deciliter tomatsauce
- 8 spsk. Mascarpone
- 300 gram Mozzarella revet
- 1 deciliter Olivenolie
- Salt og Peber
Sådan gør du
- 1. Bland vand, gær og sukker sammen i en røremaskine. Når sukkeret er opløst, tilsættes halvdelen af begge meltyper. Rør det sammen, til der ikke er flere klumper. 2. Tilsæt salt og olie, rør lidt, tilsæt derefter resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, kan du spæde op med tipo 00 mel). 3. Tag dejen op af røremaskinen, og ælt den meget grundigt. Gerne i 10-12 min., så den er helt glat og smidig at røre ved, og lad nu dejen hæve i køleskabet i en times tid. 4. Form små boller af dejen på ca. 160 g, ælt dem en ekstra gang, og lad dem så hæve 30 min. på køkkenbordet. Tænd ovnen på 250º, og smid evt. en pizzasten i ovnen. 5. Rens dine svampe grundigt med en lille børste. Skær squash, løg og svampe i tynde skiver og læg det i en skål. Tilsæt olivenolie, salt og peber, og vend det hele sammen. 6. Rul din pizzadej ud til 2 pizzaer, så tyndt som du kan, uden at den går i stykker. 7. Fordel tomatsauce ud på hele pizzaen og herefter svampe, squash og løg i et tyndt lag. (Gem 2 håndfulde af squash og svampe). 8. Fordel mozzarellaen og til sidst små klatter af mascarpone rundt på pizzaen. 9. Når din ovn er rygende varm, smides pizzaerne i ovnen, og bages i ca. 10-12 min., til de er helt gyldne og sprøde i bunden. Pynt af med lidt af de rå grøntsager til sidst.