x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pizza med skinke og trøffelpesto

PER ASMUSSEN | 28. november 2018

Denne pizza er den ultimative kombination af luksus og sender tankerne imod de varme himmelstrøg og sommeraftener i Italien.

En af de ting der giver en perfekt lækker, tynd og sprød pizza er høj varme (vi får hjælp af et bagestål) samt begrænset fyld ovenpå.


Pizza med skinke og trøffelpesto

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer 10 minutter
Tilb. tid: 4 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 3 deciliter Vand Lunkent
  • 0.5 package Tørgær Eller 25 gram (1/2 pakke) almindeligt gær
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 tsk. Groft salt
  • 2 spsk. Olie
  • 300 gram Tipo 00
  • Passata Hakkede tomater kan også bruges
  • Serranoskinke
  • Pesto Grøn pesto med trøffel
  • Mozarella Bøf
  • Parmesan Revet. Kan erstattes af revet mozarella

Sådan gør du

  • Pizzadej

    Jeg bruger altid en røremaskine til at lave min pizzadej:
    Start med at hælde vand, sukker, salt, olie og gær op i røreskålen og sæt dejkrogen på bagefter.
    Rør det godt rundt og kom lidt mel i under høj hastighed.
    Bliv ved med at hælde mel i dejen indtil at den slupper skålens sider. Så er den færdigæltet.
    Drys mel på køkkenbordet og ælt den sammen til en meget stram kugle.
    Pensl din skål med olie og læg dejen tilbage deri. 
    Dæk skålen med en badehætte eller viskestykke og lad den hæve indtil den skal bruges. Det kan være alt fra 1-4 timer.
     

    Pizza

    Tænd ovnen inden du begynder med at lave pizzaerne klar.
    Vi bager altid vores pizzaer på et bagestål, det hjælper os med at få en så høj temperatur som overhoved mulig på vores pizza i vores almindelige ovn.
    Tag herefter dejen ud af skålen og del den i 4 dele.
    Rul hver af de 4 dele meget tynd ud og placer dem på bagepapir.
    Pizzaerne skal bare have det ønskede fyld på og i ovnen.
    Vi laver aldrig tomatsauce, vi tager "bare" passata direkte fra glasset og smører på vores pizzaer:
    Pizza
    Herefter klatter med grøn pesto.
    På et besøg i Salling Super fandt vi denne grønne pesto med trøffelsmag som vi brugte disse pizzaer:
    Pizza
    Herefter lægges skinken og osten på.
    Pizza
    Bag dem ved 275/300 grader varmluft på et bagestål i 4 minutter. 
    Pizza
    Server straks og du får perfekte pizzaer hver gang.

Noter

Bagestålet kan købes her.


Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.