Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pizza med serranoskinke og trøffel

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

7. juni 2018

Opskrift på pizza med serranoskinke og trøffel

Denne lækre pizza er bagt på bagestål og har en hjemmelavet, langtidshævet dej. 


Antal: 2 Pizzaer

Pizza med serranoskinke og trøffel

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 18 timer
Tilb. tid: 4 minutter

Ingredienser

  • 160 gram Tipo 00
  • 1 deciliter Vand
  • 2 spsk. Olie Olivenolie
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 gram Gær
  • 4 slice Serranoskinke (reklamelink)
  • 4 spsk. Passata
  • 1 stk. Mozarella Bøf
  • Revet ost
  • 0.5 stk. Trøffel Sommertrøffel

Sådan gør du

  • Pizzadej

    Vi starter normalt på denne dej aftenen inden vi skal have vores pizzaer.
    Hæld vandet i en skål og opløs gæret der i.
    Tilsæt olie og salt og rør det godt rundt. Tilsæt derefter mel løbende indtil dejen føles rigtig. Dejen er ret våd, men det gør ikke spor.
    Lad det hæve natten over ved stuetemperatur.
    Næste dag skal dejen på et meldrysset bord og deles i 2 stykker, der skal formes til kugler.
    Smør kuglerne i olie og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De hæver op, så de må ikke stå for tæt på hinanden. Dæk dem til med plasticfolie og sæt det i køleskabet.
    2 timer før dejen skal bruges, skal de tages ud af køleskabet.
    Kuglerne/dejen skal placeres på et meldrysset bord og rulles så tyndt som overhoved muligt på med en kagerulle. 
     

    Pizza

    Rul dejen tyndt ud og smør begge to med 2 spsk. passata (den kan også være blendet, hakket tomater). 
    Fordel den skiveskårede bøfmozarelle og 2 skiver serranoskine på dem begge og drys med revet ost.
    Bag pizzaen på et bagestål ved 275 grader varmluft i 4 minutter.
    Pizza
    Riv trøffel hen over og server straks.
    Pizza
     

Noter

Du kan med fordel komme grøn pesto på pizzaen, det smager dejligt.