
Opskrift på pizza med kartofler, tomat, pesto og mozzarella
Pizza på menuen…? Denne her er bare god!
Lækker sprød bund, smurt med tomat og fyldt med kartofler, cherrytomater, smagfuld pesto og cremet mozzarella
Skønne skønne smager, der matcher hinanden perfekt.
Jeg har bagt bunden selv af en nem og hurtig dej. Men gider du ikk det, bruger du bar en købt bund – der findes så mange gode efterhånden.
Når bunden er klar, er det bar at toppe med god sager, bage og voila – skøn pizzamenu i et snuptag.

Pizza med kartofler, tomat, pesto og mozzarella
Ingredienser
Dej, 2 bunde
- 25 gram Gær
- 2 deciliter Vand lunkent
- 1 spsk. Olie
- 50 gram Sigtemel el andet fuldkornshvedemel
- 275 gram Manitobamel el tipo 00 mel
- 1/2 tsk. Sukker
- 1/2 tsk. Salt
Fyld
- 1 stk. Kartoffel stor
- 4 spsk. tomatsauce el. ketchup
- 250 gram Cherrytomater skåret i halve
- 1 stk. Bøffelmozzarella
- 1 deciliter Grøn pesto
- 1 spsk. Basilikum tørret
Sådan gør du
Dej
- Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Rør olie i.
- Rør de 2 typer mel, sukker og salt sammen og tilsæt til gærblandingen.
- Ælt dejen godt, fx i røremaskine el. med dejkroge på håndmixeren. Dejen skal være fast, smidig og let klistret. Lad den hæve en time ved stuetemperatur i en oliesmurt skål.
- Efter hævning deles dejen i to som hver især rulles ud til bunde ud med kagerulle, de skal være 4-5 mm tykke. Put bundene på hver sin bageplade med bagepapir.
Fyld
- Mens dejen hæver kan du skrælle og skære kartoflen i skiver. Kog skiverne 5 minutter, så de lige bliver let møre. Hæld vand fra og dup dem tørre.
- Smør tomatsovs (el. ketchup) ud på pizzabundene og fordel kartofler og tomater ovenpå. Skær mozzarella i mindre stykker og fordel på pizzaerne.
- Top med klatter af pesto og et drys basilikum.
- Tilbered pizzaerne 10-12 min i en 220 grader forvarmet ovn (varmluft) – bag en bund af gangen. Tag pizzaerne ud og servér