
Opskrift på pizza med chorizo, mozzarella og artiskok
Pizza er altid en god idé!
Denne her med pesto/tomatsovs, chorizo, artiskok, tomat og mozzarella smager absolut herligt!
Tomatsovsen har jeg mixet med en rød pesto for mere smag og pesto og pizza har bare alle dage været en god kombi… på toppen let salt chorizo, artiskokker, smagfuld tomat og en cremet mozzarella – et herligt mix af gode smage!
Bunden er på en gang sprød og luftig – lavet med den dej jeg altid bruger til pizza, den er nemlig både nem og god… Jeg har lavet den med ren hvedemel, men ønsker du en grovere bund, kan noget af hvedemelet skiftes ud med rugmel. Bunden skal hæve en times tid, men går der længere, gør det ikke spor – det bliver dejen kun mere luftig af.
Uanset hvad, bliver den her pizza ret så herlig med det skønne mix af topping.

Pizza med chorizo, mozzarella og artiskok
Grej
Ingredients
Dej
- 3 deciliter Vand lunkent
- 25 gram Gær
- 3 spsk. Olie
- 2 spsk. Salt
- 400 gram Hvedemel
Topping
- 1,5 spsk. Rød pesto
- 1,5 spsk. Tomatpure
- 80 gram Chorizo
- 1 stk. Bøfmozzarella 1 kugle – frisk
- 1 deciliter Artiskokker grillede el. marinerede – fra glas
- 2 stk. Tomater
- Salt
- Oregano
Pynt
- Basilikumblade lidt
Instructions
- Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
- Rør gæren ud i det lunkne vand. Rør olie, salt og mel i. Ælt færdig på meldrysset bord til blød, fast, let klistret dej. Sæt til hævning 1 time ved stuetemperatur.
- Del dejen i to dele og rul dem hver især ud til en bund. Prik bundene med en gaffel og forbag dem, én ad gangen, 5-6 min i den forvarmede ovn.
- Rør pesto og tomatpuré sammen og fordel på de let bagte bunde. Fordel også chorizo, mozarella, artiskokker og tomater. Drys med salt og oregano.
- Bag pizzaerne, én ad gangen ca. 10 min, til osten er smeltet og pizzaerne gyldne.
- Server med lidt frisk basilikum.