
Opskrift på pitabrød med krydrede hakkebøffer, tzatziki og spicy dressing
Græsk inspireret i aften…?
Her kommet en herlig ret, der trækker sydhavsstemningen direkte hjem i haven; pitabrød med krydrede oksekødsbøffer, tzatziki, spicy dressing og feta – en lækker kombi med smæk på smagen.
Farsen er rørt med sriracha tabascosovs, paprika, salt og peber – det gir en smagfuld, krydret bøf, som står perfekt til den friske tzatziki og den cremede, let spicy dressing.
Et nemt måltid, som alligevel lige er lidt ekstra – og hvis du vil kan bøfferne jo snildt laves på grillen.

Pitabrød med krydrede hakkebøffer, tzatziki og spicy dressing
Ingredients
Hakkebøffer
- 500 gram Hakket oksekød
- 1 stk. Æg
- 1 spsk. Paprika
- 1 spsk. Sriracha sauce
- 1 tsk. Salt
- 1/2 tsk. Peber
- Smør til stegning
Tzatziki
- 2 stk. Agurk
- 2 tsk. Flagesalt
- 2 deciliter Græsk Yoghurt
- 2 fed Hvidløg knust
- Salt og Peber
Dressing
- 1 deciliter græsk yoghurt
- 2 tsk. Sriracha sauce
- 1-2 tsk. flydende honning
- Salt og Peber
Desuden
- 4 stk. pitabrød gode
- salat lidt – grøn
- 2 håndfuld Feta god – grofthakket
Instructions
Hakkebøffer
- Rør alle ingredienser godt sammen. Form 4 bøffer, krydr med salt og peber og gennemsteg på pande eller grill.
Tzatziki
- Flæk agurker på langs og fjern kerner med en ske. Riv agurkerne groft og drys med flagesalt, som de trækker i 10 min.
- Put agurkerne i en sigte og pres så meget vand ud som muligt. Vend sammen med græsk yoghurt, knust hvidløg og smag til med salt og peber.
Dressing
- Rør græsk yoghurt, sriracha og honning sammen og smag til med salt og peber.
- Lun pitabrød og fyld med salat, bøffer, tzatziki, dressing og feta – servér