Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pitabrød med krydrede hakkebøffer, tzatziki og spicy dressing

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

30. april 2024
Her kommet en herlig ret, der trækker sydhavsstemningen direkte hjem i haven; pitabrød med krydrede oksekødsbøffer, tzatziki, spicy dressing og feta – en lækker kombi med smæk på smagen.
Pitabrød med krydrede hakkebøffer, tzatziki og spicy dressing

Opskrift på pitabrød med krydrede hakkebøffer, tzatziki og spicy dressing

Græsk inspireret i aften…?

Her kommet en herlig ret, der trækker sydhavsstemningen direkte hjem i haven; pitabrød med krydrede oksekødsbøffer, tzatziki, spicy dressing og feta – en lækker kombi med smæk på smagen.

Farsen er rørt med sriracha tabascosovs, paprika, salt og peber – det gir en smagfuld, krydret bøf, som står perfekt til den friske tzatziki og den cremede, let spicy dressing.

Et nemt måltid, som alligevel lige er lidt ekstra – og hvis du vil kan bøfferne jo snildt laves på grillen.


Pitabrød med krydrede hakkebøffer, tzatziki og spicy dressing
Servings: 4 personer

Pitabrød med krydrede hakkebøffer, tzatziki og spicy dressing

Her kommet en herlig ret, der trækker sydhavsstemningen direkte hjem i haven; pitabrød med krydrede oksekødsbøffer, tzatziki, spicy dressing og feta – en lækker kombi med smæk på smagen.
Author: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Græsk, Middelhavet
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredients

Hakkebøffer

  • 500 gram Hakket oksekød
  • 1 stk. Æg
  • 1 spsk. Paprika
  • 1 spsk. Sriracha sauce
  • 1 tsk. Salt
  • 1/2 tsk. Peber
  • Smør til stegning

Tzatziki

  • 2 stk. Agurk
  • 2 tsk. Flagesalt
  • 2 deciliter Græsk Yoghurt
  • 2 fed Hvidløg knust
  • Salt og Peber

Dressing

  • 1 deciliter græsk yoghurt
  • 2 tsk. Sriracha sauce
  • 1-2 tsk. flydende honning
  • Salt og Peber

Desuden

  • 4 stk. pitabrød gode
  • salat lidt – grøn
  • 2 håndfuld Feta god – grofthakket

Instructions

Hakkebøffer

  • Rør alle ingredienser godt sammen. Form 4 bøffer, krydr med salt og peber og gennemsteg på pande eller grill.

Tzatziki

  • Flæk agurker på langs og fjern kerner med en ske. Riv agurkerne groft og drys med flagesalt, som de trækker i 10 min.
  • Put agurkerne i en sigte og pres så meget vand ud som muligt. Vend sammen med græsk yoghurt, knust hvidløg og smag til med salt og peber.

Dressing

  • Rør græsk yoghurt, sriracha og honning sammen og smag til med salt og peber.
  • Lun pitabrød og fyld med salat, bøffer, tzatziki, dressing og feta – servér