ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pitabrød med krydrede hakkebøffer, tzatziki og spicy dressing

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

30. april 2024
Her kommet en herlig ret, der trækker sydhavsstemningen direkte hjem i haven; pitabrød med krydrede oksekødsbøffer, tzatziki, spicy dressing og feta – en lækker kombi med smæk på smagen.
Pitabrød med krydrede hakkebøffer, tzatziki og spicy dressing

Opskrift på pitabrød med krydrede hakkebøffer, tzatziki og spicy dressing

Græsk inspireret i aften…?

Her kommet en herlig ret, der trækker sydhavsstemningen direkte hjem i haven; pitabrød med krydrede oksekødsbøffer, tzatziki, spicy dressing og feta – en lækker kombi med smæk på smagen.

Farsen er rørt med sriracha tabascosovs, paprika, salt og peber – det gir en smagfuld, krydret bøf, som står perfekt til den friske tzatziki og den cremede, let spicy dressing.

Et nemt måltid, som alligevel lige er lidt ekstra – og hvis du vil kan bøfferne jo snildt laves på grillen.


Pitabrød med krydrede hakkebøffer, tzatziki og spicy dressing
Antal: 4 personer

Pitabrød med krydrede hakkebøffer, tzatziki og spicy dressing

Her kommet en herlig ret, der trækker sydhavsstemningen direkte hjem i haven; pitabrød med krydrede oksekødsbøffer, tzatziki, spicy dressing og feta – en lækker kombi med smæk på smagen.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Græsk, Middelhavet
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Hakkebøffer

  • 500 gram Hakket oksekød
  • 1 stk. Æg
  • 1 spsk. Paprika
  • 1 spsk. Sriracha sauce
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. Peber
  • Smør til stegning

Tzatziki

  • 2 stk. Agurk
  • 2 tsk. Flagesalt
  • 2 deciliter Græsk Yoghurt
  • 2 fed Hvidløg knust
  • Salt og peber

Dressing

  • 1 deciliter græsk yoghurt
  • 2 tsk. sriracha
  • 1-2 tsk. flydende honning
  • salt og peber

Desuden

  • 4 stk. pitabrød gode
  • salat lidt – grøn
  • 2 håndfuld Feta god – grofthakket

Sådan gør du

Hakkebøffer

  • Rør alle ingredienser godt sammen. Form 4 bøffer, krydr med salt og peber og gennemsteg på pande eller grill.

Tzatziki

  • Flæk agurker på langs og fjern kerner med en ske. Riv agurkerne groft og drys med flagesalt, som de trækker i 10 min.
  • Put agurkerne i en sigte og pres så meget vand ud som muligt. Vend sammen med græsk yoghurt, knust hvidløg og smag til med salt og peber.

Dressing

  • Rør græsk yoghurt, sriracha og honning sammen og smag til med salt og peber.
  • Lun pitabrød og fyld med salat, bøffer, tzatziki, dressing og feta – servér