Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pirogger med fyld

Lindhardt og Ringhof

Forlaget Lindhardt og Ringhof

21. juni 2019
Dejlige og lækre pirogger med to slags forskellige fyld: rødbedefyld & porre- og peberfrugtsfyld. Pirogger stammer fra Rusland og er en dej rullet rundt om typisk hakket kød, grøntsager eller svampe.

Opskrift på pirogger med fyld

Dejlige og lækre pirogger med to slags forskellige fyld: rødbedefyld & porre- og peberfrugtsfyld.

Pirogger stammer fra Rusland og er en dej rullet rundt om typisk hakket kød, grøntsager eller svampe.

Opskriftens mængde er baseret på 2 voksne og 2 børn.

Vi har opskriften fra bogen: “Grøn mad let at lave“, skrevet af af Kirsten Høgh Fogt & Marianne Kastberg.


Antal: 4 personer

Pirogger med fyld

Dejlige og lækre pirogger med to slags forskellige fyld: rødbedefyld & porre- og peberfrugtsfyld. Pirogger stammer fra Rusland og er en dej rullet rundt om typisk hakket kød, grøntsager eller svampe.
Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 45 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Pirogdej

  • 25 gram Gær
  • 3 deciliter Vand Lunkent
  • 1 tsk. Salt
  • 2 spsk. Olie
  • 150 gram Fuldkornshvedemel
  • 350 gram Hvedemel
  • 1 stk. Æg Sammenpisket til penslingen

Rødbedefyld

  • 500 gram Rødbede
  • 1 stk. Gulerødder
  • 1 stk. Løg
  • Smør Til at stege i
  • 1 deciliter Creme Fraiche Eller yoghurt 10 %
  • 2 spsk. Frisk ingefær Revet
  • Salt
  • Peber Fra kværn

Porre- og peberfrugtfyld

  • 0.5 stk. Løg
  • 2 stk. Porre
  • 0.5 stk. Rød peberfrugt
  • 1 stk. Chili Lille
  • 2 spsk. Persille Hakket
  • 0.5 spsk. Olie
  • Salt
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

Pirogdej

  • Rør gæren ud i vand, og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen godt sammen, til den er glat og smidig.
  • Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse - ca. 45 minutter.
  • Lav fyldet mens de hæver.
  • Ælt herefter dejen igennem, og del den i ca. 12 stykker. Rul hvert stykke tyndt ud til en cirkel på ca. 15 cm i diameter.
  • Nu er dejen klar til fyldet.

Færdiggørelse

  • Læg 2-3 spsk fyld i en bred stribe på den ene halvdel af hvert dejstykke.
  • Fold den anden halvdel over, så dejen har form som en halvmåne.
  • Tryk kanten sammen med en gaffel.
  • Piroggerne skal være helt lukkede, ellers åbner de sig under bagningen.
  • Pensl grundigt med sammenpisket æg.
  • Bag piroggerne ved 180 grader i ca. 20 minutter.
  • Lad dem køle af på en bagerist.

Rødbedefyld

  • Skyl rødbeder og gulerod og skræl dem.
  • Pil løget, og hak det groft.
  • Riv rødbede og gulerod.
  • Svits rødbede, gulerod og løg i smør.
  • Det skal ikke brune.
  • Rør cremefraiche og revet ingefær i.
  • Smag til med salt og peber.
  • Fordel fyldet på de 12 udrullede dejstykker.
  • Luk piroggerne og bag dem som beskrevet ovenfor.


Porre- og peberfrygtfyld

  • Pil løget, og skær det i små tern.
  • Rens porrerne, og skær dem i tynde ringe.
  • Flæk peberfrugt og chili, og fjern kernerne.
  • Skær peberfrugt og chili i små tern.
  • Svits alle grønsagerne sammen i olie ved ret hård varme i kort tid.
  • Tilsæt persille, og smag fyldet til.
  • Fordel fyldet på de 12 udrullede dejstykker.
  • Luk piroggerne og bag dem som beskrevet ovenfor.

Noter

Server retten med en kålsalat.