ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Peberkager med glasur

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 14. december 2018
Klassiske peberkager fra barndommen

Find udstikkerne frem og tag børnene med i køkkenet.

Nu skal der julehygges med hele familien.

Denne klassisker, hører sig til i december måned hos os – i år er ikke en undtagelse. Der skal bage og pyntes peberkager, til vi alle mand er smurt ind i glasur. 


Antal: 45 Stk

Peberkager med glasur

Klassiske peberkager fra barndommen
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 2 timer 40 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 175 gram Brun farin
  • 125 gram Smør
  • 200 gram Sirup Gerne mørk
  • 700 gram Hvedemel
  • 0.5 tsk. Hjortetaksalt
  • 1 tsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Kanel
  • 1 Æg
  • 1 pinch Salt Gerne en god salt som Maldon
  • 1 æggehvider
  • 270 gram Flormelis
  • 4 spsk. Hvidvinseddike

Sådan gør du

Peberkager

  • Kom smør, farin, sirup op i en gryde og smelt det sammen til en homogen masse, ved svag varme.
    Sæt den smeltede masse til side, og lad den køle lidt ned, til den er hånd-lun.
    Kom mel, salt, hjortetaksalt, ingefær og kanel op i en skål og rør det sammen.
    Kom den afkølede masse ned til melblandingen sammen med et æg. Ælt det sammen til en fast og glat dej. 
    Lad dejen hvile på køl i 2 timer.
    Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn,
    Rul dejen ud til en tykkelse på 3-5 millimeter og stik ud til julesmåkager.
    Bag småkagerne i 7-10 minutter, midt i ovnen.
    Lad de færdigbagte småkager køle af på en bagerist, inden de pyntes.
     

Glasur:

  • Pisk æggehvider, flormelis og hvidvinseddike sammen til en fast og stiv marengs
    Kom den færdig pisket glasur i sprøjteposen og klip et lille hul i posen.
    ´Nu er det bare at pynte og spise.
    Peberkager med glasur

Noter

Pift evt. din glasur op med lidt frugtfarve og drys med lidt tivoli krymmel eller sukker kugler.
Peberkager med glasur

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.