Klassiske peberkager fra barndommen
Find udstikkerne frem og tag børnene med i køkkenet.
Nu skal der julehygges med hele familien.
Denne klassisker, hører sig til i december måned hos os – i år er ikke en undtagelse. Der skal bage og pyntes peberkager, til vi alle mand er smurt ind i glasur.
Antal: Stk
Peberkager med glasur
Klassiske peberkager fra barndommen
Udskriv
Pin
Del på Facebook
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
- 175 gram Brun farin
- 125 gram Smør
- 200 gram Sirup Gerne mørk
- 700 gram Hvedemel
- 0.5 tsk. Hjortetaksalt
- 1 tsk. Stødt ingefær
- 1 tsk. Kanel
- 1 Æg
- 1 pinch Salt Gerne en god salt som Maldon
- 1 æggehvider
- 270 gram Flormelis
- 4 spsk. Hvidvinseddike
Sådan gør du
Peberkager
- Kom smør, farin, sirup op i en gryde og smelt det sammen til en homogen masse, ved svag varme. Sæt den smeltede masse til side, og lad den køle lidt ned, til den er hånd-lun. Kom mel, salt, hjortetaksalt, ingefær og kanel op i en skål og rør det sammen. Kom den afkølede masse ned til melblandingen sammen med et æg. Ælt det sammen til en fast og glat dej. Lad dejen hvile på køl i 2 timer. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn, Rul dejen ud til en tykkelse på 3-5 millimeter og stik ud til julesmåkager. Bag småkagerne i 7-10 minutter, midt i ovnen. Lad de færdigbagte småkager køle af på en bagerist, inden de pyntes.
Glasur:
- Pisk æggehvider, flormelis og hvidvinseddike sammen til en fast og stiv marengs Kom den færdig pisket glasur i sprøjteposen og klip et lille hul i posen. ´Nu er det bare at pynte og spise.
Noter
Pift evt. din glasur op med lidt frugtfarve og drys med lidt tivoli krymmel eller sukker kugler.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.