
Opskrift på peanutbuttergrød med karamelliserede bananer
Jeg elsker havregrød! Der er så mange muligheder for at variere i smag, struktur og topping, så det bare bliver mundfuld på mundfuld af skønne smagskombinationer. I det hele taget er der mulighed for at variere havregrød i det uendelige efter indhold i køleskab, humør og årstid. Derudover er det nemt at lave, det er sundt og så ligger det en god bund, der holder dig mæt længe.
I denne udgave har jeg lavet en peanutbuttergrød toppet med karamelliserede bananer, friske syrlige blåbær, cremet dulce de leche og knasende hasselnødder; alt sammen noget, der supplerer hinanden rigtigt godt og som giver det skønneste mix af sødt, syrligt, cremet og knasende. Den her grød kan være klar på 10 minutter, men gør glad i maven langt op ad formiddagen!

Peanutbuttergrød med karamelliserede bananer
Ingredienser
Karamelliserede bananer
- 1 stk. Banan
- 2 spsk. Sukker
Grød
- 1,5 deciliter Havregryn
- 3 deciliter Vand
- 1 tsk. Kardemome
- 1/2 tsk. Vaniljesukker
- 1/2 spsk. Peanutbutter
Topping
- 1/2 stk. Banan
- 1 håndfuld Blåbær
- 1 spsk. Karamel Dulche de leche
- nødder hakkede
Sådan gør du
Karamelliserede bananer
- Skræl bananen og skær den over i 2 halve, som hver deles på langs.
- Opvarm sukkeret på en pande til det smelter og vend bananerne i det smeltede sukker. Lad dem stege 4-5 min, vend et par gange undervejs.
Grød
- Put alle ingredienser til grøden i en lille gryde og giv det hele et kort opkog.
- Lad det simre til passende konsistens opnås.
- Hak nødderne og put dem på din grød sammen med øvrig topping.