
Opskrift på pastasalat med rødbede
Dejlig og lækker opskrift på en super smuk pastasalat. Rødbedens røde farve smitter af på pastaen og giver en visuel meget smuk ret.
Vi har opskriften fra bogen: “Nemme salater og tilbehør“, hvor forfatteren siger følgende om opskriften:
“Denne farverige og sunde pastasalat bør nydes i vinterhalvåret, hvor både rødbede og rosenkål er i sæson i Danmark. Rosenkål ligner grønne rosenknopper og er super fine. De vokser på en lang stængel og høstes, når de er cirka 3 centimeter i diameter. I rå tilstand smager de ikke særlig godt, men steges de i sojasovs som her, smager de skønt.”

Pastasalat med rødbede
Ingredients
- 700 gram Rødbeder 2 store.
- 250 gram Pasta
- 500 gram Rosenkål Kan erstattes af broccoli
- 0.5 deciliter Soya
- 200 gram Ærter Frosne
- 1 stk. Løg Fint hakket
- 1 bundt Persille Hakket
Dressing
- 3 spsk. Rapsolie
- 3 spsk. Citronsaft
- 2 fed Hvidløg Pressede
- 1 tsk. Paprika
- 0.5 tsk. Salt Fint
Instructions
- Skræl rødbederne, og skær dem i små tern i størrelsen 1-1½ cm.
- Kog dem i en stor gryde sammen med pastaen i 8-10 minutter i saltet vand.
- Skær rosenkålene ud i kvarte eller mindre, og steg dem i sojasovs på en pande.
- Steg dem i 10 minutters tid, indtil de er møre.
- Smag til undervejs for at finde ud af, hvornår de er færdige.
- Put pasta, rødbede, rosenkål og frosne ærter over i en stor skål.
- Lad det køle af, og tilsæt derefter hakket løg og persille.
- Bland dressingen i en separat skål, og bland den derefter godt rundt i pastasalaten.
- Servér eksempelvis salaten sammen med brød og hummus.