
Dejlig og lækker opskrift på en super smuk pastasalat. Rødbedens røde farve smitter af på pastaen og giver en visuel meget smuk ret.
Vi har opskriften fra bogen: “Nemme salater og tilbehør“, hvor forfatteren siger følgende om opskriften:
“Denne farverige og sunde pastasalat bør nydes i vinterhalvåret, hvor både rødbede og rosenkål er i sæson i Danmark. Rosenkål ligner grønne rosenknopper og er super fine. De vokser på en lang stængel og høstes, når de er cirka 3 centimeter i diameter. I rå tilstand smager de ikke særlig godt, men steges de i sojasovs som her, smager de skønt.”

Pastasalat med rødbede
Ingredienser
- 700 gram Rødbeder 2 store.
- 250 gram Pasta
- 500 gram Rosenkål Kan erstattes af broccoli
- 0.5 deciliter Soja
- 200 gram Ærter Frosne
- 1 stk. Løg Fint hakket
- 1 bundt Persille Hakket
Dressing
- 3 spsk. Rapsolie
- 3 spsk. Citronsaft
- 2 fed Hvidløg Pressede
- 1 tsk. Paprika
- 0.5 tsk. Salt Fint
Sådan gør du
- Skræl rødbederne, og skær dem i små tern i størrelsen 1-1½ cm.
- Kog dem i en stor gryde sammen med pastaen i 8-10 minutter i saltet vand.
- Skær rosenkålene ud i kvarte eller mindre, og steg dem i sojasovs på en pande.
- Steg dem i 10 minutters tid, indtil de er møre.
- Smag til undervejs for at finde ud af, hvornår de er færdige.
- Put pasta, rødbede, rosenkål og frosne ærter over i en stor skål.
- Lad det køle af, og tilsæt derefter hakket løg og persille.
- Bland dressingen i en separat skål, og bland den derefter godt rundt i pastasalaten.
- Servér eksempelvis salaten sammen med brød og hummus.
Om forfatteren
Vi har fået opskriften fra bogen: "Nemme salater og tilbehør"