Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pasta all’Amatriciana

James PriceJPriceDK
 

James Price, komponist, kapelmester og madentusiast

3. november 2021
Spaghetti - eller f.eks bucatini all'Amatriciana er en af de klassiske romerske pastaretter. Guanciale eller panchetta, peperoncini, hvidløg, tomat, lidt hvidvin og revet pecorino.
Pasta all'Amatriciana

Opskrift på pasta all’amatriciana

Bucatini all’Amatriciana – én af de klassiske romerske pastaretter. Men lav den helst med guanciale eller pancetta…med bacon bliver det ikke det samme.

Enkelt og super lækkert!


Pasta all'Amatriciana
Antal: 4 personer

Pasta all’Amatriciana

Spaghetti – eller f.eks bucatini all'Amatriciana er en af de klassiske romerske pastaretter. Guanciale eller panchetta, peperoncini, hvidløg, tomat, lidt hvidvin og revet pecorino.
Forfatter: JPriceDK
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 400 gram Spaghetti eller bucatini
  • 250 gram Guanciale eller pancetta
  • 2 fed Hvidløg hakket
  • 1 tsk. Chilipulver tørrede peperoncino
  • 1 glas Hvidvin
  • 400 gram Flåede tomater hakkede
  • Pecorino ost
  • Olivenolie
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Guanciale eller pancetta skæres i mindre tern. Steg ternene i en pande til det meste af fedtet er smeltet væk og de begynder at tage lidt farve.
  • Kom hvidløg og pepperoncini ved og lad det stege med i et par minutter.
  • Kom hvidvinen i panden og lad den koge ned til det halve. Så kommes de hakkede, flåede tomater ved, og saucen for lov til at simre helt stille mens spaghetti eller bucatini koges al dente. Kom pastaen over i panden og bland. Tilsæt en håndfuld revet pecorino og bland igen. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen til saucen for at lette den lidt. Server øjeblikkelig med ekstra revet pecorino.

Følg mig på Youtube her og Instagram her.