Spaghetti - eller f.eks bucatini all'Amatriciana er en af de klassiske romerske pastaretter. Guanciale eller panchetta, peperoncini, hvidløg, tomat, lidt hvidvin og revet pecorino.

Opskrift på pasta all’amatriciana
Bucatini all’Amatriciana – én af de klassiske romerske pastaretter. Men lav den helst med guanciale eller pancetta…med bacon bliver det ikke det samme.
Enkelt og super lækkert!

Antal: personer
Pasta all’Amatriciana
Spaghetti – eller f.eks bucatini all'Amatriciana er en af de klassiske romerske pastaretter. Guanciale eller panchetta, peperoncini, hvidløg, tomat, lidt hvidvin og revet pecorino.
Ingredienser
Sådan gør du
- Guanciale eller pancetta skæres i mindre tern. Steg ternene i en pande til det meste af fedtet er smeltet væk og de begynder at tage lidt farve.
- Kom hvidløg og pepperoncini ved og lad det stege med i et par minutter.
- Kom hvidvinen i panden og lad den koge ned til det halve. Så kommes de hakkede, flåede tomater ved, og saucen for lov til at simre helt stille mens spaghetti eller bucatini koges al dente. Kom pastaen over i panden og bland. Tilsæt en håndfuld revet pecorino og bland igen. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen til saucen for at lette den lidt. Server øjeblikkelig med ekstra revet pecorino.