
Opskrift på parmesanchips
Dejlig og lækker opskrift på sprøde parmesan chips. Tit hører man at en opskrift kun kræver en ingrediens, men så skal der ofte tilføjes olie, salt eller peber. Her passer det, det eneste det kræver er revet parmesan (Parmigiano-Reggiano som det hedder på italiensk) og varme fra ovnen eller en pande.
Denne opskrift er lavet i ovnen.

Parmesanchips
Ingredienser
- 60 gram Parmesan
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 150 grader varmluft.
- Riv din parmesan så fin som overhoved muligt. VI plejer at sige 20-30 gram pr. person, afhængig af hvad vi skal bruge det til.
- Det her brugte jeg til en blød og mild pastaret, så her regnede jeg i 30 gram pr. person. Det kan sagtens bruges til en snack eller komme i en sandwich, burger eller drysset ovenpå en salat.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt placer 1 spsk. parmesan i klatter på pladen. Sørg for at der er et godt stykke imellem dem, da de flyder ud.
- Når ovnen er varm nok, sættes bagepladen i ovnen og varmluften slås fra og den skal over på almindelig ovn.
- Tilbered din parmesanchips i 15-20 minutter. Tag dem ud når de begynder med at få en lille smule farve, men pas på at de ikke får for meget.
- De er stadig bløde når de kommer ud af ovnen, så tag en paletkniv og placer dem på køkkenrulle.
- Lad dem køle af, så bliver de sprøde.