Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Parmesanchips

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

20. december 2018
Dejlig og lækker opskrift på sprøde parmesan chips. Her skal man kun bruge revet parmesan og varme fra ovnen eller en pande.

Opskrift på parmesanchips

Dejlig og lækker opskrift på sprøde parmesan chips. Tit hører man at en opskrift kun kræver en ingrediens, men så skal der ofte tilføjes olie, salt eller peber. Her passer det, det eneste det kræver er revet parmesan (Parmigiano-Reggiano som det hedder på italiensk) og varme fra ovnen eller en pande.

Denne opskrift er lavet i ovnen.


Antal: 2 personer

Parmesanchips

Dejlig og lækker opskrift på sprøde parmesan chips. Her skal man kun bruge revet parmesan og varme fra ovnen eller en pande.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Snack, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 60 gram Parmesan

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 150 grader varmluft.
  • Riv din parmesan så fin som overhoved muligt. VI plejer at sige 20-30 gram pr. person, afhængig af hvad vi skal bruge det til. 
  • Det her brugte jeg til en blød og mild pastaret, så her regnede jeg i 30 gram pr. person. Det kan sagtens bruges til en snack eller komme i en sandwich, burger eller drysset ovenpå en salat.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt placer 1 spsk. parmesan i klatter på pladen. Sørg for at der er et godt stykke imellem dem, da de flyder ud.
  • Når ovnen er varm nok, sættes bagepladen i ovnen og varmluften slås fra og den skal over på almindelig ovn.
  • Tilbered din parmesanchips i 15-20 minutter. Tag dem ud når de begynder med at få en lille smule farve, men pas på at de ikke får for meget.
  • De er stadig bløde når de kommer ud af ovnen, så tag en paletkniv og placer dem på køkkenrulle.
  • Lad dem køle af, så bliver de sprøde.

Noter

Hvis du ikke spiser dem samme dag, så kom dem i en kagebøtte med køkkenrulle i toppen og bunden.