ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pariser-bede (rødbede pariserbøf)

Lindhardt og Ringhof

Forlaget Lindhardt og Ringhof

1. februar 2021
Vegetarisk udgave af en pariserbøf. Her er bøffen erstattet af en rødbedecreme med bl.a. flødeost, sennep og peberrod.

Opskrift på pariser-bede (rødbede pariserbøf)

Vegetarisk udgave af en pariserbøf. Her er bøffen erstattet af en rødbedecreme med bl.a. flødeost, sennep og peberrod.

Vi har opskriften fra bogen: “Grøn mad på 30 minutter”, hvor forfatteren Louisa Lorang skriver følgende om opskriften:

“Retten til din indre bistro-boy! Nyd den med sprødt rugbrød – det er bedst.”


Antal: 2 personer

Pariser-bede (rødbede pariserbøf)

Vegetarisk udgave af en pariserbøf. Her er bøffen erstattet af en rødbedecreme med bl.a. flødeost, sennep og peberrod.
Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Ret: Forret, Frokost
Køkken: Vegetarisk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

Rødbede creme

  • 300 gram Rødbede ikke for store
  • 75 gram Flødeost
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • Citronskal lidt
  • Peberrod lidt, revet
  • Salt
  • 4 skiver Rugbrød ultratynde
  • Salt

Æg

  • 2 stk. Æg
  • 2 tsk. Eddike
  • Salt masser, til vandet

Desuden

  • salat 2-3 håndfulde blandet
  • 4 spsk. Løg finthakket
  • Purløg
  • Kapers
  • Cornichoner
  • Peberrod revet

Sådan gør du

Rødbede creme

  • Skrub rødbederne, og kom dem i koldt vand uden salt.
  • Kog dem i 20 minutter.
  • Skyl dem i koldt vand, og smut skrællen af dem.
  • Riv dem groft, og bland dem med flødeost og sennep.
  • Smag til med citronsaft, peberrod og salt.
  • Rist imens rugbrød i lidt olivenolie på en varm pande, til skiverne er helt sprøde.
  • Det gør ikke noget, at de knækker.
  • Krydr med salt.

Æg

  • Sæt vand over i en gryde, og salt det gavmildt.
  • Slå æggene ud i en skål med eddike.
  • Pisk i det kogende vand, så du danner en ”strøm”.
  • Slå æggene ud i midten af ”strømmen”, og skru ned for varmen.
  • Lad æggene pochere i det kogende vand i 2-3 minutter.
  • Tag dem forsigtigt op med en hulske, og trim dem evt.

Anretning

  • Anret salat på 2 tallerkner.
  • Form rødbedemassen let, og sæt den på salaten.
  • Servér med æg, løg, purløg, kapers, cornichoner, peberrod og sprødt rugbrød.

Noter

TIP ”Rødbede-cremen” er også god som dip eller pålæg.

Foto: Lene Samsø