
Opskrift på pariser-bede (rødbede pariserbøf)
Vegetarisk udgave af en pariserbøf. Her er bøffen erstattet af en rødbedecreme med bl.a. flødeost, sennep og peberrod.
Vi har opskriften fra bogen: “Grøn mad på 30 minutter”, hvor forfatteren Louisa Lorang skriver følgende om opskriften:
“Retten til din indre bistro-boy! Nyd den med sprødt rugbrød – det er bedst.”

Pariser-bede (rødbede pariserbøf)
Ingredienser
Rødbede creme
- 300 gram Rødbede ikke for store
- 75 gram Flødeost
- 1 tsk. Dijonsennep
- Citronskal lidt
- Peberrod lidt, revet
- Salt
- 4 skiver Rugbrød ultratynde
- Salt
Æg
- 2 stk. Æg
- 2 tsk. Eddike
- Salt masser, til vandet
Desuden
- salat 2-3 håndfulde blandet
- 4 spsk. Løg finthakket
- Purløg
- Kapers
- Cornichoner
- Peberrod revet
Sådan gør du
Rødbede creme
- Skrub rødbederne, og kom dem i koldt vand uden salt.
- Kog dem i 20 minutter.
- Skyl dem i koldt vand, og smut skrællen af dem.
- Riv dem groft, og bland dem med flødeost og sennep.
- Smag til med citronsaft, peberrod og salt.
- Rist imens rugbrød i lidt olivenolie på en varm pande, til skiverne er helt sprøde.
- Det gør ikke noget, at de knækker.
- Krydr med salt.
Æg
- Sæt vand over i en gryde, og salt det gavmildt.
- Slå æggene ud i en skål med eddike.
- Pisk i det kogende vand, så du danner en ”strøm”.
- Slå æggene ud i midten af ”strømmen”, og skru ned for varmen.
- Lad æggene pochere i det kogende vand i 2-3 minutter.
- Tag dem forsigtigt op med en hulske, og trim dem evt.
Anretning
- Anret salat på 2 tallerkner.
- Form rødbedemassen let, og sæt den på salaten.
- Servér med æg, løg, purløg, kapers, cornichoner, peberrod og sprødt rugbrød.
Noter
Foto: Lene Samsø