Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Paprikasovs

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

8. oktober 2018

Opskrift på paprikasovs

En lækker sovs, der passer godt til både okse, svine og lammekød.

Sovsen er let og lave og tager forholdsvis kort tid.

Har du kun smagt en paprikasovs lavet af pulver, bør du unde dig selv at smage en ægte en af slagsen.


Antal: 2 Personer

Paprikasovs

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 1 tsk. Olie
  • 0.5 stk. Rød peberfrugt
  • 1 stk. Gulerødder Gerne stor
  • 1 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 3 deciliter fond Okse/lammefond. Brug evt. en Fond du chef opløst i vand
  • 1 deciliter Mælk
  • 1 deciliter Hvidvin
  • 1 deciliter Fløde
  • 1 spsk. Paprika
  • 1 tsk. Chilipulver
  • 1 tsk. Gastrik Kan erstattes af eddike og sukker
  • 1 tsk. Citronsaft
  • Krydderier Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær grøntsagerne ud i grove stykker. 
    Opvarm en gryde og steg grøntsagerne gyldne i olien.
    Tilsæt paprika og chilipulver og lad det stege med et øjeblik.
    Tilsæt vin og lad det koge lidt ind.
    Kom fonden i gryden og lad atter væsken koge ind.
    Hæld nu mælken ved og lad også den koge lidt ind.
    Tilsæt til sidst fløden og lad sovsen simre i et par minutter.
    Smag den til med salt, peber, citronsaft og gastrik.
    Hvis du synes, at stykkerne af grøntsager er lidt for store, kan du blende sovsen med en stavblender.
    Blend al sovsen, eller bare delvist, som vi gjorde. Vi foretrak en sovs med lidt struktur, så vi lod nogle hele stykker af grøntsager være tilbage.
    Paprikasovs