x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pappa al pomodoro

METTE | 17. juli 2018

Denne klassiske og meget simple tomat/brødsuppe smager fantastisk og kan bruges som en mellemret i serie af italienske retter, forret, frokost eller nem hverdagsaftensmad. Der er få ingredienser og masser af smag i retten.


Pappa al pomodoro

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Mette

Ingredienser

  • 500 gram Tomater Gå efter gode kvalitetstomater, da de er den vigtigste smagsgiver til retten
  • 2 can Tomater Brug flåede cherrytomater eller passata som alternativ
  • 4 clove Hvidløg
  • 1 tsk. Chilipulver Eller 1/3 hakket rød chili
  • 1.5 deciliter Hvidvin
  • 1.5 deciliter Bouillon Grønsags
  • 300 gram Brød Lyst brød. Gerne italiensk brød/flutes
  • Krydderier Salt, sukker, peber, citronsagt og balsamicoeddike
  • 0.5 bunch Basilkum Frisk og hakket
  • 50 gram Parmesan
  • Olivenolie God kvalitet

Sådan gør du

  • Brun hvidløg og chili (pulver) af i rigeligt olivenolie i en tykbundet gryde til det tager en smule farve ved middelhøj varme.
    Skær toppene fra i tomaterne og skær dem i store tern. Tilsæt dem til gryden, så de også får en smule farve hvorefter de flåede tomater og hvidvinen tilsættes.
    Skru ned for varmen og lad det simre med låg på i 15-20 minutter.
    Brug en stavblender til at purere/blende retten og smag den til med citronsaft, sukker, salt, peber og balsamicoeddike.
    Skru op for blusset og varm det hele godt igennem.
    Skær i mellemtiden brødet og den friske basilikum i mindre stykker.
    Tilsæt brødet til saucen og rør godt rundt. 
    Herefter skal grønsagsboullionen tilsættes og lad det koge et par minutter.
    Smag igen til med salt, peber og citronsaft.
    Drys det hakkede basilikum, revet parmesan og lidt olivenolie henover retten og server straks.
    Pappa al pomodoro

Om forfatteren


Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

Efter at have set et afsnit af Spise med Price i Italien blev jeg inspireret til at lave denne ret.