Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pannonisk fiskesuppe

gastrofunlogoSponsoreret indhold

Annoncørbetalt.

20. december 2024
Nyd en autentisk pannonisk fiskesuppe, en krydret og aromatisk ret med ferskvandsfisk, paprika og grøntsager, serveret med en klat creme fraiche.

Opskrift på pannonisk fiskesuppe

Pannonisk fiskesuppe er en klassisk og velsmagende ret fra det centraleuropæiske køkken, især populær i området omkring Donaudeltaet, hvor flodernes ferskvandsfisk er rigelige. Denne suppe forener delikate fiskefileter med grøntsager, krydderier og en smagfuld fond, der giver den en varmende og aromatisk karakter. Paprika tilføjer en karakteristisk farve og let krydret note, mens karpemælk og en klat creme fraiche eller fløde runder retten af med en cremet finish. Server retten rygende varm med godt brød ved siden af – perfekt til en hyggelig frokost eller en let aftensmad.

Opskriften er venligst udlånt af det østrigske turistråd, som inspirerer madelskere til at udforske landets rige, kulinariske traditioner. Vi har fået dem fra www.austria.info/, hvor du kan finde endnu flere autentiske retter fra Østrig. Se den originale opskrift her


Antal: 6 personer

Pannonisk fiskesuppe

Nyd en autentisk pannonisk fiskesuppe, en krydret og aromatisk ret med ferskvandsfisk, paprika og grøntsager, serveret med en klat creme fraiche.
Forfatter: Sponsoreret indhold
Ret: Hovedret, Suppe
Køkken: Centraleuropæisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 1 liter varm fiskefond eller grøntsagssuppe
  • 500 g fiskefileter karpe, malle, sandart, ål, gedde etc.
  • 100 g Karpemælk valgfrit
  • 1 stk stort løg finthakket
  • 100 g Bacon skåret i små tern
  • 2 stk Peberfrugt grøn, rød eller gul, skåret i strimler
  • 1 Chilipeber efter smag, skåret i strimler
  • 1 fed Hvidløg presset
  • 3 spsk Tomatpure
  • 1 spsk paprikapulver justér mængden efter smag, evt. stærk paprika
  • Salt og peber efter smag
  • Creme fraiche eller flødeskum til pynt
  • Klaret smør eller olie til svitsning

Sådan gør du

Forbered fisk og grøntsager:

  • Fjern ben fra fiskefileterne med en køkkenpincet og skær dem i mundrette stykker. Fjern kernerne fra peberfrugterne og chilipeberen. Hak løget fint, og skær baconen i små tern.

Svitsning af base:

  • Opvarm klaret smør eller olie i en suppegryde. Svits løg og bacon kort. Tilsæt peberfrugt- og chilistrimler samt presset hvidløg. Lad det hele simre ved svag varme i ca. 15-20 minutter. Tilsæt undervejs 1-2 spsk fiskefond ad gangen for at undgå at det brænder på.
  • (Tip: Du kan erstatte paprika og chili med fine strimler af rodfrugter samt en smule udblødt safran for en anden smagsprofil.)

Paprika og tomatpuré:

  • Drys paprikapulveret over og rør tomatpuréen i. Tilsæt fiskestykkerne forsigtigt og bland det hele sammen. Hæld resten af den varme fiskefond i.

Kogning:

  • Lad fisken koge ved lige under kogepunktet i et par minutter, indtil den er mør.

Servering:

  • Tag fiskestykkerne op og anret dem i forvarmede tallerkener eller skåle. Smag suppen til med salt og peber. Rør eventuelt karpemælken i, lad den trække kort og smag til igen. Hæld derefter suppen over fiskestykkerne.

Pynt:

  • Top hver servering med en klat creme fraiche eller et let pisket flødeskum for ekstra fylde og rundhed. Server straks og nyd den varme, aromatiske fiskesuppe.