ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pandekager uden sukker

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 21. september 2018
Denne opskrift giver de lækreste tynde og sprøde pandekager. Dejen indeholder ikke sukker, så pandekagerne kan bruges i både det salte og det søde køkken.

Denne opskrift giver de lækreste tynde og sprøde pandekager.

Dejen indeholder ikke sukker, så pandekagerne kan bruges i både det salte og det søde køkken. 

Herhjemme spiser vi ofte pandekager, både med fyld af kød og grøntsager og som dessert med is og syltetøj. Faktisk er vi så glade for pandekager, at vi endda kan finde på at spise dem med sidstnævnte tilbehør til aftensmad:)


Antal: 2 personer

Pandekager uden sukker

Denne opskrift giver de lækreste tynde og sprøde pandekager. Dejen indeholder ikke sukker, så pandekagerne kan bruges i både det salte og det søde køkken.
3.84 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Brunch, Dessert, Frokost, Morgenmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 150 gram Hvedemel
  • 4.5 deciliter Mælk
  • 3 stk. Æg
  • 0.5 tsk. Salt
  • 50 gram Smør

Sådan gør du

Hvordan laver man pandekager?

  • Først og fremmest så glem alt om at den første pandekage altid skal kasseres, det er simpelthen blot sjusk hvis det sker. Hemmeligheden er at tænde for din pande inden, du starter med at lave dejen. Det er blot en for kold pande, der gør at den første mislykkedes.
  • Så start med at tænde for komfuret på middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur).
  • Pisk mel og halvdelen af mælken sammen, til du har en jævn blanding.
  • Tilsæt resten af mælken samt æg og salt.
  • Pisk dejen godt sammen.
  • Smelt smørret på en stegepande og kom det i dejen.
  • Skru herefter op for panden på høj varme.
  • Bag tynde pandekager på en meget varm stegepande. Brug cirka ½ - ¾ dl. dej pr. pandekage.
  • Når dejen begynder at boble, så er det tid til at vende dem.
  • Tag dem af panden af panden og placer dem på en tallerken med staniol henover.
  • Server de lune pandekager med sukker, syltetøj og flødeskum.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Hvornår blev pandekager opfundet?

Vi ved det ikke med sikkerhed, men 1700-tallet spiste vi danskere fynske bygmelspandekager i forbindelse med Kyndelmissen d. 2. februar.

Mexicanerne har i hundredevis af år spist deres majspandekager (tortilla), som stammer helt tilbage fra azteker- og maya-indianernes tid.

 

Hvorfor mislykkedes den første pandekage altid?

Det skyldes at panden ikke er varm nok, når man putter dejen på. Derfor går den første pandekage oftest i stykker. For at tjekke om panden er så varm som den skal være, kan man komme nogle få dråber vand på, som skal fordampe med det samme. Herefter kan man putte sit fedtstof på.

 

Hvilken sirup passer godt til pandekager?

Ligesom Rasmus Klump spiser sirup til pandekagerne, så er det populært at spise sammen. Jeg anbefaler ahornsirup til. 

 

Hvordan holder man pandekagerne varme?

I bund og grund så tager det lidt tid at lave pandekager og man ønsker ikke at nogen af dem bliver kolde. Derfor kommer jeg enten de færdige pandekager på en tallerken med staniol henover, ellers så kommer jeg dem ind i en ovn på 50-70 grader løbende. 

 

Hvor længe kan pandekager holde sig i køleskabet?

De kan holde sig et par dage. De skal blot være dækket til, f.eks. med en tallerken henover tallerkenen med pandekager. Ellers risikerer man at de bliver tørre.

 

Kan man fryse pandekager?

Man kan sagtens både fryse pandekager og rester af pandekagedej ned. Pandekagerne kan godt blive lidt tørre når de bliver tøet op. I godt tip er at ligger et mellemlagspapir i mellem pandekagerne, for på den måde kan man tø dem op én ad gangen.