
Opskrift på pandekager med øl og kardemomme
Uhm, tynde og på én gang sprøde og bløde pandekager…. Perfekte til vinterferiehyggen!
De her pandekager er lavet med øl – det sku efter sigende bevirke, at man kan lave både tyndere og sprødere pandekager… Om det gjorde forskellen ved ikk, men de her pandekager smager ihvertfald skønt og er helt perfekte i konsistens De smager overhovedet ikk af øl, men sødt, blødt og med et strejf af kardemomme… ungerne spiste dem med velbehag!
Jeg har brugt mørk øl i de her pandekager, det sker nemlig en sjælden gang imellem, at jeg får knappet sådan en op, men jeg når ikke ret tit at drikke det hele. Så ku man jo lige bruge resterne her. Men har du en lys øl på lager i stedet, kan du sagtens bruge det.
Du kan vælge at putte smøren direkte i dejen – så sku pandekagerne gerne slippe panden let, hvis du har en god pande Men du kan også vælge at putte smøren direkte på panden, gør som du foretrækker.

Pandekager med øl og kardemomme
Ingredienser
- 3 stk. Æg
- 1 spsk. Sukker
- 1 nip Salt
- 1 tsk. Kardemomme
- 3 deciliter Mælk
- 1 deciliter Øl
- 250 gram Hvedemel
- 25 gram Smeltet smør
Sådan gør du
- Put alle ingredienser i en skål og pisk godt sammen.
- Lad dejen hvile 15 minutters tid.
- Steg pandekager i lidt smør og servér med dit yndlingsfyld