x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pærekage

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 8. marts 2019

Pærekagen er en grundkage, som man kan variere på utallige måder.

I stedet for pære kan man bruge forskellige typer bær, blommer, fersken, kirsebær – you name it!

Man kan også tilføje citrusskal, vanilje eller kakao.

Den er sjov at bruge med børnene, fordi de kan få lov at eksperimentere med smagen, fordi den er så enkel. 


Pærekage

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Hygge, Kage
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • 4 stk. Æg
  • 120 gram Sukker
  • 100 gram Hvedemel
  • Salt 3 drej fra kværn
  • 1 can Pærer Eller 4-5 friske pære - evt. 50/50

Sådan gør du

  • 1.    Find en stor skål, en dyb tallerken, en vægt og en elpisker.
    2.    Slå æggene ud i skålen.
    3.    Vej sukkeret i den dybe tallerken og hæld det ned i den store skål.
    4.    Pisk æg og sukker til en luftig creme.
    5.    Vej melet i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.
    6.    Tilsæt salt og rør rundt.
    7.    Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
    8.    Så er der 2 muligheder - dåsepærer eller friske pærer:
    A) Tag pærerne op af dåsen og dub dem med køkkenrulle, så de næsten er tørre.
    ELLER 
    B) Skyl de friske pærer og skær dem i kvarte.
    9.    Læg pærerne i et ildfast fad og hæld dejen over dem.
    10.    Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter.
     

Noter

Tip: Man kan bruge lige den frugt, man har lyst til eller bage kagen uden og så serverede den med friske bær!

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.