ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Påske cheesecake

MICKICHENG | 16. marts 2024
Lækker påske cheesecake med kiksebund, ostecreme og pyntet med marcipanæg, blomster og citronmelisse.
Påske cheesecake

Lækker påske cheesecake med kiksebund, ostecreme og pyntet med marcipanæg, blomster og citronmelisse.

Se videoen til den her opskrift på min Instagram profil.


Påske cheesecake
Antal: 8 personer

Påske cheesecake

Lækker påske cheesecake med kiksebund, ostecreme og pyntet med marcipanæg, blomster og citronmelisse.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: MickiCheng
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Amerikansk
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Grej

Ingredienser

Bund

  • 360 gram Kiks f.eks. digestive. Jeg brugte 180 gram digestive og 180 gram bastogne kiks
  • 160 gram Smør

Ostecreme

  • 5 blade Husblas
  • 1/2 stk. Vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepasta
  • 125 gram Flormelis
  • 200 gram Flødeost naturel
  • 2 deciliter Creme Fraiche
  • 4 deciliter Fløde
  • 1 stk. Citron saften og skallen

Pynt

  • Marcipanæg
  • Citronmelisse eller timian
  • Blomster

Sådan gør du

Bund

  • Knus kiksene til krummer og smelt smørret.
  • Bland smør og kiksekrummer godt sammen.
  • Tag en springform eller en justerbar kagering og mål ud til ca. 24-25 cm i diameter.
  • Kom et stykke kageplast i ringen og placér ringen uden bund på en tallerken.
  • Stil bunden på køl til du skal bruge den.

Ostecreme

  • Udblød husblas i koldt vand.
  • Skrab korn af vaniljestang og bland med lidt flormelis.
  • Pisk flødeost med cremefraiche, flormelis og vanilje.
  • Tilsæt revet citronskal.
  • Pisk fløden let stiv.
  • Varm citronsaften op i en gryde, vrid husblas og smelt den i citronsaften.
  • Kom 1 stor spiseske ostemasse i den lune citronsaft.
  • Rør godt rundt.
  • Tilsæt endnu en stor spiseske ostemasse.
  • Rør rundt.
  • Hæld den nu tempererede citronsmasse i den resterende ostemasse og pisk hurtigt sammen.
  • Vend den letpiskede fløde i ostemassen og hæld det oven på kilsebunden.
  • Lad den sætte sig mindst 3 timer på køl.

Pynt

  • Pynt kagen med påskeæg, lidt grønt og spiselige blomster.
  • Velbekomme og rigtig god påske

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!