Opskrift på påske cheesecake
Lækker påske cheesecake med kiksebund, ostecreme og pyntet med marcipanæg, blomster og citronmelisse.
Se videoen til den her opskrift på min Instagram profil.
Påske cheesecake
Grej
- 1 Springform eller kageform på 24-25 cm
Ingredienser
Bund
- 360 gram Kiks f.eks. digestive. Jeg brugte 180 gram digestive og 180 gram bastogne kiks
- 160 gram Smør
Ostecreme
- 5 blade Husblas
- 1/2 stk. Vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepasta
- 125 gram Flormelis
- 200 gram Flødeost naturel
- 2 deciliter Creme Fraiche
- 4 deciliter Fløde
- 1 stk. Citron saften og skallen
Pynt
- Marcipanæg
- Citronmelisse eller timian
- Blomster
Sådan gør du
Bund
- Knus kiksene til krummer og smelt smørret.
- Bland smør og kiksekrummer godt sammen.
- Tag en springform eller en justerbar kagering og mål ud til ca. 24-25 cm i diameter.
- Kom et stykke kageplast i ringen og placér ringen uden bund på en tallerken.
- Stil bunden på køl til du skal bruge den.
Ostecreme
- Udblød husblas i koldt vand.
- Skrab korn af vaniljestang og bland med lidt flormelis.
- Pisk flødeost med cremefraiche, flormelis og vanilje.
- Tilsæt revet citronskal.
- Pisk fløden let stiv.
- Varm citronsaften op i en gryde, vrid husblas og smelt den i citronsaften.
- Kom 1 stor spiseske ostemasse i den lune citronsaft.
- Rør godt rundt.
- Tilsæt endnu en stor spiseske ostemasse.
- Rør rundt.
- Hæld den nu tempererede citronsmasse i den resterende ostemasse og pisk hurtigt sammen.
- Vend den letpiskede fløde i ostemassen og hæld det oven på kilsebunden.
- Lad den sætte sig mindst 3 timer på køl.
Pynt
- Pynt kagen med påskeæg, lidt grønt og spiselige blomster.
- Velbekomme og rigtig god påske