ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ovnstegte kartofler med andefedt

PER ASMUSSEN | 2. marts 2020

Kartofler er muligvis én af de råvarer, vi spiser i allerflest forskellige varianter: Almindeligt kogte, sous vide-tilberedte, hasselback, röstipommes frites, pommes pailles, ovnstegte, i kartoffelsalat, som sprøde kartoffelchips… og jeg kunne blive ved!

Ovnstegte kartofler

Alle elsker sprøde kartofler, og hvis du steger dem i andefedt, bliver de endnu sprødere, end når de blot steges i olie. Generelt er andefedt bare godt til at gøre tingene sprøde. Derudover giver det en virkelig lækker smag til de ovnstegte kartofler. Andefedt kan altså bare noget!

Ovnstegte kartofler

Disse ovnstegte kartofler med andefedt er supersprøde og lækre, og du kan selvfølgelig også erstatte andefedtet med olie.

 

Ovnstegte kartofler med andefedt opskrift

Ovnstegte kartofler

 


Antal: 4 personer

Ovnstegte kartofler med andefedt

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 kilogram Kartofler
  • 1 spsk. Eddike
  • 2 spsk. Andefedt eller smagsneutral olie
  • salt og peber

Sådan gør du

    1. Skræl kartoflerne.
    2. Skær kartoflerne i ensartede stykker.
    3. Kog dem i 7 minutter i vand tilsat lidt eddike.
    4. Tag kartoflerne op af vandet og hæld dem gennem en sigte, så du får hældt alt vandet fra.
    5. Placér dem på et rent viskestykke og lad dem dampe lidt af.
    6. Smelt andefedtet i gryden og tilsæt salt og peber. 
    7. Kom kartoflerne tilbage i gryden og vend dem godt rundt, så du får fedtet fordelt på dem.
    8. Læg dem over i et ildfast fad i ét lag og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. De kan også sagtens laves på en bagepapirsbeklædt bageplade.
    9. Vend kartoflerne efter 30 minutter.
    10. Efter cirka 60 minutters samlet bagetid er de klar - sprøde og lækre!

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.