Go Back
+ servings
Antal: 4 personer

Ovnstegte kartofler med andefedt

Forfatter: Per Asmussen
Keyword: Aftensmad, And, Kartofler, Tilbehør
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

  • 1 kilogram Kartofler
  • 1 spsk. Eddike
  • 2 spsk. Andefedt eller smagsneutral olie
  • salt og peber

Sådan gør du

    1. Skræl kartoflerne.
    2. Skær kartoflerne i ensartede stykker.
    3. Kog dem i 7 minutter i vand tilsat lidt eddike.
    4. Tag kartoflerne op af vandet og hæld dem gennem en sigte, så du får hældt alt vandet fra.
    5. Placér dem på et rent viskestykke og lad dem dampe lidt af.
    6. Smelt andefedtet i gryden og tilsæt salt og peber. 
    7. Kom kartoflerne tilbage i gryden og vend dem godt rundt, så du får fedtet fordelt på dem.
    8. Læg dem over i et ildfast fad i ét lag og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. De kan også sagtens laves på en bagepapirsbeklædt bageplade.
    9. Vend kartoflerne efter 30 minutter.
    10. Efter cirka 60 minutters samlet bagetid er de klar - sprøde og lækre!