Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ovnstegt pulled pork

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

29. november 2018
Pulled Pork er et sikkert hit hjemme hos os. Det smager dejligt, er nemt at lave og kan bruges i alt fra gryderetter, sandwiches, tortillas, pandekager og burgere.

Opskrift på ovnstegt pulled pork

Pulled Pork er et sikkert hit hjemme hos os. Det smager dejligt, er nemt at lave og kan bruges i alt fra gryderetter, sandwiches, tortillas, pandekager og burgere. Det er simre-mad når det er bedst.

Denne udgave er lavet i ovnen og lidt anderledes end jeg plejer. Normalt har jeg ikke alufolie henover kødet under tilberedningen, men det skulle da prøves 🙂

Det gode ved at lave retten er at det er ligemeget om du laver 1, 2, 4 eller sågar 8 kg ad gangen. Det tager næsten lige så lang tid, så jeg laver altid minimum 2 ad gangen.


Antal: 20 personer

Ovnstegt pulled pork

Pulled Pork er et sikkert hit hjemme hos os. Det smager dejligt, er nemt at lave og kan bruges i alt fra gryderetter, sandwiches, tortillas, pandekager og burgere.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 1 day 6 timer
Tilb. tid: 16 timer

Ingredienser

Sprængning

  • 4 kilogram Nakkefilet Eller nakkekam. Jeg købte 2x cirka 2 kg der blev brugt til denne ret
  • 4 liter Vand
  • 225 gram Groft salt
  • 125 gram Sukker
  • 5 stk. Laurbærblad
  • 20 stk. Peberkorn

Dry rub

  • 8 spsk. Brun farin
  • 6 spsk. Paprika
  • 1 spsk. Røget paprika
  • 2 spsk. Spidskommen
  • 2 spsk. Salt
  • 1 spsk. Løgpulver
  • 1 spsk. Hvidløgspulver
  • 2 spsk. Barbecuekrydderi
  • 1 spsk. Chilipulver
  • 1 spsk. Cayennepeber

Sådan gør du

Saltlage

  • Min huskeregel mht. saltlage er at der går cirka 1 liter vand til 1 kg kød. Derfor brugte jeg 4 liter til den her sprængning. Når det kommer til salt- og sukkerbalancen så mener jeg at have læst mig (hos Kvalimad.dk) til at det hedder cirka 5 % salt og 3 % sukker i blandingen. 
  • Kog vandet sammen med salt, sukker, laurbærblade og peberkorn indtil saltet og sukkeret er opløst.
  • Jeg har en 10 liters suppegryde jeg bruger til sprængningen og laver typisk pulled pork i det kolde halve år, så gryden med lagen kan "bare" sættes udenfor til nedkøling. Det tager typisk 5 timer før det er kølet ned.
  • Herefter skal kødet placeres i vandet, hvor det skal sprænges. Jeg giver det typisk minimum 12 timer og maksimum 24 timer, afhængig af hvordan det passer med dagligdagen.
  • I den her opskrift fik de 24 timer i lagen.
  • Tag kødet op og tør det godt af og fjern alle resterne af peberkorn og laurbærblade.
  • Placer dem i et ildfast fad.

Dry rub

  • Bland alle ingredienserne godt sammen og masser dem godt og grundigt ind i alle sprækkerne på kødet. Vær omhyggelig og tag dig god tid. 

Tilberedning

  • Pak kødet ind i alufolie og tilbered det ved 110 grader almindelig ovn i 14 timer. 
  • Fjern væsken/fedtet fra fadet og hæld det i en gryde.
  • Få det op at koge og lad et simre, så det koger stille og roligt ind. 
  • Jeg kan godt lide røgsmag i mit kød, så jeg gør typisk min pulled pork færdig på grillen, hvilket absolut ikke er nødvendig.
  • Hvis du ikke vil grillen den færdig, så tager du din pulled pork ud af ovnen og skruer du op på 225 grader varmluft.
  • Når ovnen er varm nok tages alufolien af og kødet får lov til at få 10-20 minutter indtil at din dryrub har dannet en bark. 
  • Kødet er nu klar til at blive trevlet.
  • Hvis du vil færdiggøre det på grillen, så tænd for din grill på fuld varme og placer wood chips i din rygebakke.
  • Placer kødet i alubakker og tilbered det i 10-15 minutter på grillen.
  • Det giver en let røgsmag og en god bark.
  • Trevl kødet med to gafler (det er mørt nok til at du kan gøre det på den måde) og hæld den lettere indkogte væske oven på kødet og fordel det godt rundt.
  • Server f.eks. kødet i en Pulled Pork burger.

Noter

Frys kødet ned i poser a' cirka 3-400 gram, så har du til nemme hverdagsmåltider.