ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ovnbagte kartofler med parmesan

PER ASMUSSEN | 26. juli 2022
Dejlig sommerlig udgave af nye, danske kartofler: Med få ingredienser har du et lækkert tilbehør til en grillaften, en god bøf eller fjerkræ.
Ovnbagte kartofler med parmesan

Dejlig sommerlig udgave af nye, danske kartofler: Lækre kartofler i ovn med parmesan.

Med få ingredienser har du et lækkert tilbehør til en grillaften, en god bøf eller fjerkræ.


Ovnbagte kartofler med parmesan

Ovnbagte kartofler med parmesan

Dejlig sommerlig udgave af nye, danske kartofler: Med få ingredienser har du et lækkert tilbehør til en grillaften, en god bøf eller fjerkræ.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Grej

  • 1 Ovn
  • 1 Ildfast fad

Ingredienser

  • 600 gram Kartofler gerne nye
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 1/2 stk. Citron kun saften
  • 1,5 tsk. Groft salt
  • Peber friskkværnet
  • 5 spsk. Parmesan friskkrevet
  • 1 håndfuld Frisk timian

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Skrub eller vask kartoflerne. Hvis de ikke er nye, så skræl dem.
  • Lav marinaden klar:
    Kom olie og citronsaft i en skål. Tilsæt salt og friskrevet peber. Fjerne timianbladene fra stænglerne. Det kan du gøre ved at plukke/klippe dem af eller kom dem omvendt igennem et lille rivejern. Riv parmesanen og rør det sammen med marinaden. Den er nu klar til brug.
  • Kom kartoflerne ned i skålen og rør dem godt rundt, så marinaden bliver godt fordelt.
  • Kom kartoflerne i et ovnfast fad og sørg for at få al marinaden med.
  • Bag dem i cirka 40 minutter.
  • De er nu klar til servering.
  • Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.