Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Okse-simregryde med garam masala sovs og grøntsager

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

19. februar 2024
Forestil dig smør-blødt oksekød, der bare skiller når man stikker gaflen i det… svøbt ind i en smagfuld, krydret sovs med sprøde grøntsager som følgesvend. Det er altså kræs!
Okse-simregryde med garam masala sovs og grøntsager

Opskrift på okse-simregryde med garam masala sovs og grøntsager

Simreret på menuen denne uge…?

Denne her er skøn og helt perfekt til vinterhalvåret -sådan rigtig hyggemad.

Forestil dig smør-blødt oksekød, der bare skiller når man stikker gaflen i det… svøbt ind i en smagfuld, krydret sovs med sprøde grøntsager som følgesvend. Det er altså kræs!

Retten er både hyggelig og nem at lave – den skal simre et par timer jovist, men mens den gør behøver du ikk foretage dig andet end at nyde duften der spreder sig i huset

Jeg her serveret ris og naanbrød til, men kartoffelmos og en god salat vil også være godt – gør lige hvad du foretrækker

Jeg har rundet sovsen af med kokosmælk, hvilket giver cremethed og en fin balance i den smagfulde ret. Hvis du hellere vil bruge fløde, kan kokosmælken erstattes af det.

Uanset hvad får du et virkelig dejligt måltid der bugner af vinterstemning og hygge.


Okse-simregryde med garam masala sovs og grøntsager
Antal: 4 personer

Okse-simregryde med garam masala sovs og grøntsager

Forestil dig smør-blødt oksekød, der bare skiller når man stikker gaflen i det… svøbt ind i en smagfuld, krydret sovs med sprøde grøntsager som følgesvend. Det er altså kræs!
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk, Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 1 kilogram Oksegrydesteg skæres i store tern
  • Smør til stegningen
  • 1 spsk. Frisk ingefær revet
  • 2 spsk. Garam Masala indisk krryderi
  • 1/2 spsk. Paprika
  • 1 dåse Hakket Tomater
  • 1 stk. Bouillonterning okse
  • 2,5 deciliter Vand
  • 2,5 deciliter Kokosmælk mix det flydende og faste, kan erstattes af fløde
  • 1 stk. Rød peberfrugt skåret i strimler
  • 2 stk. Gulerødder store, skrællet og skåret i skiver
  • Salt og Peber lidt

Jævning

  • 2 spsk. Majsstivelse
  • 1/2 deciliter Vand

Desuden

  • Ris
  • Brød f.eks. naanbrød

Sådan gør du

  • Brun oksekødstern godt i smør i en stor gryde.
  • Tilføj ingefær, garam masala og paprika, svits et par minutter.
  • Tilføj hakkede tomater, vand og bouillonterning – lad retten simre under låg ved lav varme 1 1/2 til 2 timer (oksekød er forskelligt, mærk efter om det er ved at være mørt inden næste step).
  • Tilføj kokosmælk, gulerødder og peberfrugt til gryden og lad simre yderligere 20 min. Sæt ris over den sidste del af simretiden.
  • Hvis du synes sovsen skal jævnes, så rør lidt majsstivelse ud i vand og tilføj til gryden, mens du giver et kort opkog så sovsen tykner.
  • Smag retten til og servér med ris og brød