Opskrift på okse-simregryde med garam masala sovs og grøntsager
Simreret på menuen denne uge…?
Denne her er skøn og helt perfekt til vinterhalvåret -sådan rigtig hyggemad.
Forestil dig smør-blødt oksekød, der bare skiller når man stikker gaflen i det… svøbt ind i en smagfuld, krydret sovs med sprøde grøntsager som følgesvend. Det er altså kræs!
Retten er både hyggelig og nem at lave – den skal simre et par timer jovist, men mens den gør behøver du ikk foretage dig andet end at nyde duften der spreder sig i huset
Jeg her serveret ris og naanbrød til, men kartoffelmos og en god salat vil også være godt – gør lige hvad du foretrækker
Jeg har rundet sovsen af med kokosmælk, hvilket giver cremethed og en fin balance i den smagfulde ret. Hvis du hellere vil bruge fløde, kan kokosmælken erstattes af det.
Uanset hvad får du et virkelig dejligt måltid der bugner af vinterstemning og hygge.
Okse-simregryde med garam masala sovs og grøntsager
Ingredienser
- 1 kilogram Oksegrydesteg skæres i store tern
- Smør til stegningen
- 1 spsk. Frisk ingefær revet
- 2 spsk. Garam Masala indisk krryderi
- 1/2 spsk. Paprika
- 1 dåse Hakket Tomater
- 1 stk. Bouillonterning okse
- 2,5 deciliter Vand
- 2,5 deciliter Kokosmælk mix det flydende og faste, kan erstattes af fløde
- 1 stk. Rød peberfrugt skåret i strimler
- 2 stk. Gulerødder store, skrællet og skåret i skiver
- Salt og Peber lidt
Jævning
- 2 spsk. Majsstivelse
- 1/2 deciliter Vand
Desuden
- Ris
- Brød f.eks. naanbrød
Sådan gør du
- Brun oksekødstern godt i smør i en stor gryde.
- Tilføj ingefær, garam masala og paprika, svits et par minutter.
- Tilføj hakkede tomater, vand og bouillonterning – lad retten simre under låg ved lav varme 1 1/2 til 2 timer (oksekød er forskelligt, mærk efter om det er ved at være mørt inden næste step).
- Tilføj kokosmælk, gulerødder og peberfrugt til gryden og lad simre yderligere 20 min. Sæt ris over den sidste del af simretiden.
- Hvis du synes sovsen skal jævnes, så rør lidt majsstivelse ud i vand og tilføj til gryden, mens du giver et kort opkog så sovsen tykner.
- Smag retten til og servér med ris og brød