Okse-simregryde med garam masala sovs og grøntsager
Forestil dig smør-blødt oksekød, der bare skiller når man stikker gaflen i det… svøbt ind i en smagfuld, krydret sovs med sprøde grøntsager som følgesvend. Det er altså kræs!
2,5deciliterKokosmælkmix det flydende og faste, kan erstattes af fløde
1stk.Rød peberfrugtskåret i strimler
2stk.Gulerødderstore, skrællet og skåret i skiver
Salt og Peberlidt
Jævning
2spsk.Majsstivelse
1/2deciliterVand
Desuden
Ris
Brødf.eks. naanbrød
[the_ad id="127284"]
Sådan gør du
Brun oksekødstern godt i smør i en stor gryde.
Tilføj ingefær, garam masala og paprika, svits et par minutter.
Tilføj hakkede tomater, vand og bouillonterning – lad retten simre under låg ved lav varme 1 1/2 til 2 timer (oksekød er forskelligt, mærk efter om det er ved at være mørt inden næste step).
Tilføj kokosmælk, gulerødder og peberfrugt til gryden og lad simre yderligere 20 min. Sæt ris over den sidste del af simretiden.
Hvis du synes sovsen skal jævnes, så rør lidt majsstivelse ud i vand og tilføj til gryden, mens du giver et kort opkog så sovsen tykner.