x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Østers med citron og løg

Thomas Tranegaard Nielsen | 3. juni 2021

Den helt klassiske måde at spise østers på:

Finthakkede skalotteløg i en eddike lage, citronsaft og tabasco sauce.

I mit arbejde med GastroFun PREMIUM er jeg så heldig at møde mange dygtige madprofiler. Her har vi haft besøg af Mikkel Wejdemann (Madmikkel), der er ekspert i østers og blåmuslinger.

Herunder kan du se en teaser for videoopskriften, som du selvfølgelig kan finde i PREMIUM:

Hvis du ikke er medlem, så kan du tilmelde dig her, hvor du f.eks. kan få en gratis prøveperiode på 14 dage.

Østers med citron og løg

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Fest, Forret, Gæstemad, Østers
Forb. tid: 5 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • 4 stk. Østers
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 1 deciliter Hvidvinseddike kan erstattes af en anden eddike
  • 1 stk. Citron
  • Tabasco Sauce

Sådan gør du

  • Start med at åbne dine østers:
    Åbn dem ved at køre din østerskniv ind ved spidsen. Lirk og når skallen løsner sig, så kan du dreje kniven i begge retninger og åbne den. Tjek vores guide til at åbne østers her, hvis du er i tvivl. Tjek skallen for østersskaller og løsn den fra selve skallen.
    Skær løget i meget små tern. Kom dem ned i en lille skål sammen med eddiken.
    Skær en skive citron pr. østers.
    Kom cirka 1 tsk. løg og eddike ovenpå din østers.
    Pres citronsaft henover og til sidst et par dråber tabasco sauce.
    Nu kan du spise det hele i en mundfuld.
    Velbekomme.
    Østers med citron og løg

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.