
Opskrift på Østers med citron og løg
Den helt klassiske måde at spise østers på:
Finthakkede skalotteløg i en eddike lage, citronsaft og tabasco sauce.
I mit arbejde med GastroFun PREMIUM er jeg så heldig at møde mange dygtige madprofiler. Her har vi haft besøg af Mikkel Wejdemann (Madmikkel), der er ekspert i østers og blåmuslinger.

Østers med citron og løg
Ingredienser
- 4 stk. Østers
- 1 stk. Skalotteløg
- 1 deciliter Hvidvinseddike kan erstattes af en anden eddike
- 1 stk. Citron
- Tabasco Sauce
Sådan gør du
- Start med at åbne dine østers:
- Åbn dem ved at køre din østerskniv ind ved spidsen. Lirk og når skallen løsner sig, så kan du dreje kniven i begge retninger og åbne den. Tjek vores guide til at åbne østers her, hvis du er i tvivl. Tjek skallen for østersskaller og løsn den fra selve skallen.
- Skær løget i meget små tern. Kom dem ned i en lille skål sammen med eddiken.
- Skær en skive citron pr. østers.
- Kom cirka 1 tsk. løg og eddike ovenpå din østers.
- Pres citronsaft henover og til sidst et par dråber tabasco sauce.
- Nu kan du spise det hele i en mundfuld.
- Velbekomme.