Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Østers med citron og løg

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

3. juni 2021
Den helt klassiske måde at spise østers på: Finthakkede skalotteløg i en eddike lage, citronsaft og tabasco sauce.

Opskrift på Østers med citron og løg

Den helt klassiske måde at spise østers på:

Finthakkede skalotteløg i en eddike lage, citronsaft og tabasco sauce.

I mit arbejde med GastroFun PREMIUM er jeg så heldig at møde mange dygtige madprofiler. Her har vi haft besøg af Mikkel Wejdemann (Madmikkel), der er ekspert i østers og blåmuslinger.


Antal: 2 personer

Østers med citron og løg

Den helt klassiske måde at spise østers på: Finthakkede skalotteløg i en eddike lage, citronsaft og tabasco sauce.
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Forret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. Østers
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 1 deciliter Hvidvinseddike kan erstattes af en anden eddike
  • 1 stk. Citron
  • Tabasco Sauce

Sådan gør du

  • Start med at åbne dine østers:
  • Åbn dem ved at køre din østerskniv ind ved spidsen. Lirk og når skallen løsner sig, så kan du dreje kniven i begge retninger og åbne den. Tjek vores guide til at åbne østers her, hvis du er i tvivl. Tjek skallen for østersskaller og løsn den fra selve skallen.
  • Skær løget i meget små tern. Kom dem ned i en lille skål sammen med eddiken.
  • Skær en skive citron pr. østers.
  • Kom cirka 1 tsk. løg og eddike ovenpå din østers.
  • Pres citronsaft henover og til sidst et par dråber tabasco sauce.
  • Nu kan du spise det hele i en mundfuld.
  • Velbekomme.