Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Nyfortolket drømmekage

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

21. maj 2019

Opskrift på nyfortolket drømmekage

Nyfortolkning af den klassiske drømmekage. Kagen er ved hjælp af små kageringe i portionsstørrelser og pyntet med vanvittig flotte chokoladebånd.

Vi har opskriften fra bogen: “Kageminder“, hvor forfatteren Ditte Julie siger følgende om den:

“Naturligvis skulle drømmekagen med, da den er et stort kageminde fra min og mange andres barndom og skoletid. Jeg ville gerne trylle den klassiske bradepande om til en portionsanrettet kage. Det marmorerede chokoladebånd med karamellisereret chokolade smager fuldstændig magisk til den svampede drømmekage. En ny klassiker er født.”


Redaktion: Se Micki Chengs klassiske udgave af en drømmekage her.


Antal: 6 portionskager

Nyfortolket drømmekage

Forfatter: Gyldendal
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 1 time 20 minutter

Ingredienser

Drømmekage

  • 1 stk. Vaniljestang God kvalitet
  • 300 gram Rørsukker Lyst
  • 3 stk. Æg str. M/L
  • 250 gram Kagehvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 50 gram Smør
  • 1.5 deciliter Sødmælk

Karamelfyld

  • 125 gram Smør
  • 100 gram Kokosmel
  • 250 gram Brun farin
  • 2 spsk. Sirup Mørk eller lys
  • 0.5 deciliter Sødmælk

Chokoladebånd

  • 200 gram Hvid chokolade God kvalitet
  • 200 gram Karamel chokolade God karamelliseret chokolade, gold

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.
    Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
    Pisk vanilje, rørsukker og æg lyst og luftigt.
    Sigt forsigtigt mel og bagepulver i dejen.
    Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og tilsæt sødmælk.
    Vend blandingen i dejen.
    Hæld dejen i seks kageringe (9 cm i diameter og 5 cm høje).
    Fyld ringene 2/3 op med dej og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter.
    Lav fyldet imens.
    Lad kagerne køle et par minutter.
    Kom smør, kokosmel, farin, sirup og sødmælk i en gryde og lad det smelte under omrøring.
    Når kagerne har kølet af et par minutter, fordeles fyldet på de seks kager.
    Skru ovnen op på 200 grader varmluft og bag kagerne med fyld i yderligere 5 minutter.
    Lad kagerne køle helt af, inden du pynter dem.
    Temperer begge chokolader (se noten).
    Klip seks stykker kageplast, der passer til kagernes omkreds og højde.
    Smør først den hvide chokolade ud på kageplasten og dernæst gold chokoladen.
    Bland de to chokolader sammen med en kagespatel, så der ikke er lufthuller.
    Placér chokoladebåndene rundt om kagerne og sæt dem på køl, så chokoladen størkner i formen.
    Fjern kageplasten og server.

Noter

Temperering af hvid chokolade over vandbad:

Chokoladen skal først opnå temperaturen 45 grader for derefter at blive kølet af til 29 grader.